Filtrer efter kategori
 
loading
Grundlovsdebat på FÆNGSLET

Grundlovsdebat på FÆNGSLET

Oplev Lasse Rimmer, Malte Ebert, Sanne Søndergaard, Emilia van Hauen, Helena Gleesborg Hansen og mange flere til et brag af en grundlovsdebat, som i år sætter fokus på det 5. verdensmål: ’Ligestilling mellem kønnene’. De skarpe debattører undersøger temaet ”Ligestilling – en kamp for alle?”. Vi zoomer ind på emnet og undersøger, hvilke strømninger der er i gang i samfundet lige nu.

Grundlovstalen er skiftet ud med dialog, debat og dybdeborende underholdning, når FÆNGSLET og Fængselsmuseet inviterer til Grundlovsdebat den 5. juni 2021. Lasse Rimmer er konferencier, når debattører som Emilia van Hauen, Helena Gleesborg Hansen, Susanne Branner, Mary Consolata Namagambe, Lasse Marker, Sebastian Lynggaard og Pia Heidi Nielsen diskuterer det højaktuelle emne og kommer med deres bud på, hvordan vi får et mere ligestillet Danmark. Sanne Søndergaard kigger forbi med et brag af en grundlovstale, og til slut kan I glæde jer til en intimkoncert med Malte Ebert.

Ligestilling på alles læber
Ligestilling har været på den politiske og aktivistiske dagsorden i mere end 150 år, og nye feminismebølger bobler frem fra tid til anden. Meget er sket, siden kvinderne fik stemmeret i 1915, men i den offentlige debat gøres det tydeligt, at der stadig er mange steder, hvor vi kan forbedre os.

Vi ser ulige lønninger mellem offentlige faggrupper. Vi har et kønsopdelt arbejdsmarked. I 2017 begyndte kvinder i hele verden at dele historier om overgreb under hashtagget #metoo. Til Zulu Comedy Galla i 2020 fik Sofie Linde sat #metoo debatten på dagsordenen igen, og i medierne møder vi ofte historier om sexisme, digitale krænkelser og magtmisbrug. I december vedtog regeringen en samtykkebaseret lovgivning, der skal beskytte voldtægtsofre. Der sker altså noget, men selvom Danmark på mange måder er et ligestillet land, er der stadig steder, hvor vi halter bagefter.

Intersektionalitet, privilegieblindhed og strukturoprør
Uligeløn. Barsel. Minoritetsdiskrimination. Intersektionalitet. Magtmisbrug. Sexisme. #MeToo. Privilegieblindhed. Voldtægtskultur. Kønsneutralitet. Digital chikane. Søstersolidaritet. Strukturoprør.

Det er blot nogle af de begreber, der jævnligt dukker op i den offentlige debat, men hvad betyder det alt sammen? Hvad er det egentlig, vi kan blive bedre til? Og hvem har ansvaret for, at det sker? Politikerne? Fagforeningerne? Arbejdsgiverne? Medierne? Os selv? Ingen er lige, før alle er lige – men hvordan bliver vi dét?

Vi inviterer jer ind bag murene til debat og dialog, når debattørerne i fællesskab med publikum undersøger vejen til et endnu mere ligestillet Danmark.

Så glæd dig til en eftermiddag fyldt med vigtig debat og skarpsindig underholdning, og gør dig klar til at blive udfordret på dine holdninger!

Arrangementet er gjort muligt gennem en filantropisk bevillig fra Realdania.

Besøg Fængselsmuseet til særpris
Husk, at du kan opleve det spændende Fængselsmuseum for kun 75 kr. ved fremvisning af din billet til Grundlovsdebat på FÆNGSLET (gælder 1 uge før og 1 uge efter).

Event info

Lørdag den 5. juni kl. 13-17.30

Standardbillet 250 kr. | Studiebillet 100 kr.
FÆNGSLET
Fussingsvej 8, 8700 Horsens

Pin It on Pinterest