Filtrer efter kategori
 
loading

Grundlovsdebat på FÆNGSLET

Kom til Grundlovsdebat på FÆNGSLET med bl.a. Anders Lund Madsen, Iben Maria Zeuthen, Knud Romer, Vincent F. Hendricks, Martin Krasnik, Natasha Al-Hariri, Anne Sophia Hermansen, Katrine Blauenfeldt og Kirsten Birgit og Rasmus Bruun fra Den Korte Radioavis. De skarpe debattører sætter i år fokus på ytringsfrihed til et brag af en grundlovsdebat den 5. juni.

Grundlovstalen er skiftet ud med dialog, debat og dybdeborende underholdning, når FÆNGSLET og Fængselsmuseet inviterer til Grundlovsdebat den 5. juni 2019 – som nu er blevet gjort endnu mere aktuel med det forestående valg, som finder sted samme dag. Anders Lund Madsen er konferencier, og Iben Maria Zeuthen er ordstyrer, når dygtige debattører som Knud Romer, Martin Krasnik, Vincent F. Hendricks, Natasha Al-Hariri, Anne Sophia Hermansen og Katrine Blauenfeldt diskuterer aktuelle emner under grundloven. Til slut kigger Kirsten Birgit fra Den Korte Radioavis forbi med sit bud på en grundlovstale.

Det bliver i sandhed en fængslende dag på FÆNGSLET, når horisontudvidende oplæg og skarp debat går op i en højere enhed på demokratiets mest toneangivende dag. Derudover får deltagerne mulighed for at spise middag med nogle af landets mest markante meningsdannere. Oplev for første gang nogensinde en særlig nytænkning af et grundlovsarrangement med dybdeborende debatter, satirisk underholdning, åben dialog og lækre tapas i storslåede rammer. Vi glæder os til at byde publikum indenfor til en banebrydende fejring af grundloven.

Er empatien under pres?

I år er temaet ”Ytringsfrihed i den offentlige debat – er empatien under pres?” Vi zoomer ind på emnet og undersøger hvilke strømninger, der er i gang i samfundet lige nu.

Krænkelseskultur, politisk korrekthed og minoritetsdiskrimination er blot nogle af de fænomener, der har fæstnet sig i den offentlige debat de sidste par år. Styrker regeringens Ytringsfrihedskommission ytringsfriheden, eller begrænses den i virkeheden med det nye tiltag? Giver de sociale medier os øgede muligheder for at ytre os på lige fod med politikere og markante meningsdannere? Gør den digitale distance det sværere for os at relatere til dem, vi taler med? Er det rigtigt, når medier, arbejdstilsyn og privatpersoner taler om en ny krænkelseskultur, som udfordrer medfølelsen for vores medmennesker? Og hvad betyder det for det store fællesskab? Sætter den digitale distance empatien under pres? Og udfordrer mediernes muligheder den grundlov, vi alle læner os op ad som den store fællesnævner?

FÆNGSLET har tidligere været et sted med meget lukkede døre, men vi har åbnet dørene op – og nu åbner vi også op for debat og dialog, når debattørerne i fællesskab med publikum undersøger spændingsfladerne mellem grundlovens ytringsfrihed og nutidens digitaliserede verden.

Så glæd dig til en eftermiddag fyldt med vigtig debat og skarpsindig underholdning og gør dig klar til at blive udfordret på dine holdninger!

LAST MINUTE-ÆNDRING
Ditte Giese har meldt afbud, så debattør Katrine Blauenfeldt springe til i stedet. Hun er foredragsholder og tidligere blogger og klummeskribent for Berlingske og Eurowoman. Hun er særligt kendt for sin Instagramprofil ’katrineblauenfeldt’, hvor hun åbent og ærligt deler både de lyse og mørke sider af livet og taler om feminisme, kønsroller, sprog og meget andet.

 

PARKERING

P-kort_parkering

På kortet vises treparkeringsområder (P1, P2, P3) langs Trappevejen og ved Priorsløkkesvej.
Tast følgende adresser ind på din GPS, så kommer du lige til P-pladserne:
P1 og P2: Priorsløkkesvej 25, 8700 Horsens
P3: Hede Nielsens Vej 24, 8700 Horsens
Der er forbeholdt plads til handicapparkering helt oppe ved Fængselsbygningen.

Event info

Onsdag den 5. juni 2019 | Kl. 14:30-20:00

PROGRAM
14.30: Indtjekning
15.00: Showstart ved Anders Lund Madsen
15.45: Kaffepause
16.00: Talks og paneldebat
16.45: Pause
17.15: Talks og paneldebat
18.00: Forfriskning serveres
18.15: Show ved Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm og Rasmus Bruun
19.00: Middag med udvalgte oplægsholdere serveres (+ 295 kr.)
20.00: Tak for i dag

MØD OPLÆGSHOLDERNE
Som noget helt særligt har du mulighed for at tilkøbe en lækker middag og sidde til bords med tre af oplægsholderne, hvor I kan fortsætte dialogen. Middagen er et lækkert charcuteriebord med oste, pølser, skinker og hjemmelavede specialiteter. Til middagen hører to glas valgfri vin samt kaffe/the ad libitum.
Pris for middagen: kr. 295,-
Bemærk: Begrænset antal.

Standardbillet 250 kr. | Studiebillet 100 kr.
Magasinet
Fussingsvej 8, 8700 Horsens