Filtrer efter kategori
 
loading
Horsens Middelalderfestival

Horsens Middelalderfestival

Horsens Middelalderfestival 2021 er desværre aflyst. 

Vi har planlagt og håbet, men de nye restriktioner betyder, at vi kun må samle et så begrænset antal gæster, at det desværre ikke er muligt at afholde festivalen og skabe den type festivaloplevelse som vi alle kender og elsker. Så festivalen aflyses i år.

Til gengæld planlægger vi en række mindre arrangementer hvor vi alle får mulighed for at smage, dufte og mærke den helt særlige og unikke middelalderstemning. Der vil blive gakket gøgl, underholdning for store og små, saftige pølser, men også rolige stunder, der inviterer til fordybelse og refleksion. Mere info følger. Følg med på Middelalderfestivalens hjemmeside.

Og så kan vi alle sammen se frem mod d. 19.-20. august 2022, hvor den mest forrygende Horsens Middelalderfestival vil blive afholdt.

Tusind tak til alle for jeres støtte og opbakning til Horsens Middelalderfestival. Det betyder uendeligt meget for os og festivalen at mærke, at I er derude

 


 

Kom med på en rejse 500 år tilbage i tiden og oplev gøglere, teater, musik, ridderturneringer, madboder, foredrag, handel og håndværk til Horsens Middelalderfestival. Den sidste fredag og lørdag i august danner FÆNGSLET hvert år rammen om en af Europas største middelalderfestivaler. 

Den 19. og 20. august 2022 tager Horsens Middelalderfestival sine gæster med på en eventyrlig rejse mere end 500 år tilbage i tiden. De flotte omgivelser inden for og uden for murene ved FÆNGSLET, det forhenværende statsfængsel, danner rammen om et middelaldermarked med al hvad der tilhører af musik, ridderturneringer, gøglere, madboder, foredrag, handel og håndværk.

Men selv om drilske gøglere og andet muntert godtfolk blander sig i selskabet, er festivalen ikke kun gøgl og underholdning. Horsens Middelalderfestival har hele tiden fokus på kvalitet og lægger stor vægt på, at den så autentisk som muligt skal afspejle alle sider af livet i middelalderen i perioden 1350-1536: kunst, håndværk, musik, markedsliv, daglig skik og brug. Til gengæld kan man ikke støve en god gammeldags kop kaffe op – det fandtes nemlig ikke i Danmark i 1350. Plastikkrus og ketchup til pølserne er ikke tilladt, og gæsterne må spise med ske og kniv eller fingrene, for gaflen var heller ikke opfundet i middelalderen.

En af de helt særlige ting ved Horsens Middelalderfestival er, at de besøgende får fornemmelsen af at tage en tur i en tidsmaskine og havne ned midt i den levende middelalder. I Horsens skal middelalderen opleves med alle sanser. Den skal ses, smages, lugtes og høres.

I anledning af Horsens Middelalderfestival kan du også få et indblik i hverdagen i det tidligere Statsfængsel, og hvordan fængslet, da det åbnede i 1853, markerede afslutningen på middelalderens straffe og viste vejen frem mod nutidens straffesystem. Vi åbner dørene og byder indenfor til rundvisninger i Fængselsmuseet denne lørdag.

Event info

Fredag d. 19. august 2022
Lørdag d. 20. august 2022

Gratis
FÆNGSLET
Fussingsvej 8, 8700 Horsens

Pin It on Pinterest