Filtrer efter kategori
 
loading
Jul i Fængselsmuseet

Jul i Fængselsmuseet

Fængselsmuseet er i julehumør, og frem mod jul kan du opleve et julepyntet museum – i år med særlige julefortællinger fra stedet.

Selv i et fængsel fejrer man jul, og i Fængselsmuseet bliver fortiden og nutiden forenet, når der pyntes op til den søde højtid.

Hele 1.000 julestjerner er blevet hængt op overalt i de gamle cellegange. Stjernerne er lavet af indsatte i det nye fængsel på Enner Mark og i Aabenraa Arrest.

Desuden er der rundt på museet placeret syv forskellige julefortællinger fra fængsler og arresthuse i Danmark. Julehistorierne hænger som pynt på hvert sit juletræ, så udsmykning og historie smelter sammen.

Den snedige snedker
Op mod julen 1979 havde en fange arbejdet på at snedkerere en gyngehest, som skulle være en julegave til hans nevø. Personalet syntes godt om ideen, og fangen fik også lov at have en gammel reol i sin celle. Men om aftenen den 16. december satte han en plan i værk, de ikke havde set for sig: Gyngehesten og reolen kunne ombygges til en sindrig stige med hestens hoved som muranker. Med en fil til at komme igennem vinduets tremmer flygtede han over østmuren sammen med en medfange.

På Fængselsmuseet kan du både få hele historien, se gyngehesten og reol-stigen, høre hvordan det gik for sig, når de indsatte selv skulle arrangere julefrokost og meget mere.

 

Event info

Den 16/11 – 22/12 (undtaget lukkedage) kl. 10:00 – 16:00

Gratis, når entréen er betalt
Fængselsmuseet
Fussingsvej 8, 8700 Horsens

Pin It on Pinterest