Filtrer efter kategori
 
loading
Onsdagsrundvisninger: Fængselsbetjentene fortæller

Onsdagsrundvisninger: Fængselsbetjentene fortæller

Kom med en fængselsbetjent på rundvisning gennem det spændende Fængselsmuseum og få en oplevelse ud over det sædvanlige.

Erik Tranekær, Kaj Rasmussen og Jannie Jacobsen har sammenlagt arbejdet mere end 80 år i danske fængsler, heraf en stor del i det gamle statsfængsel i Horsens. De har alle noget på hjertet og giver et levende indblik i en ellers lukket verden. De er alle tre særdeles rutinerede og erfarne formidlere, der brænder for at videregive deres spændende og meget personlige fortællinger.

 

Erik Tranekær

Erik Tranekær blev ansat i 1981 i Statsfængslet i Horsens, og i 2006 var han med til overflytningen til det nye Enner Mark Fængsel. Hér arbejdede han indtil 2016, hvor han stoppede efter 35 år i Kriminalforsorgen for i stedet at arbejde med hjemløse på forsorgshjem. Erik Tranekær besidder en stor viden om både det gamle og det nye fængsel, og om de ansattes og indsattes forhold.

 

Kaj Rasmussen

Kaj Rasmussen har arbejdet 40 år i Kriminalforsorgen – 32 år i Statsfængslet i Horsens, 6 år i Enner Mark Fængsel og 3 år i Sdr. Omme, og derudover har han været med til udformningen af det nyåbnede Storstrøm Fængsel. Kaj Rasmussen har derfor en betydelig indsigt i danske fængslers udvikling i nyere tid, og så er han desuden forfatter til bogen ”Fyrre år bag tremmer”.

 

Jannie Jacobsen

Jannie er yngste skud på stammen blandt fængselsbetjentene, der rundviser. Hun blev ansat i 2002 i Statsfængslet i Horsens og var der til det lukkede i 2006. Hun kørte den første indsatte fra det gamle fængsel og ud i det nye fængsel på Enner mark, og fortsatte sin karriere der – kun afbrudt at udstationeringer til Århus arrest, Møgelkær statsfængsel og Kragskovhede statsfængsel.

Hun er stadig ansat som fængselsbetjent og arbejder i Aabenraa arrest. Jannie har derfor en bred viden om både åbne og lukkede fængsler og arresthuse.

 

Antal maks./ca. 25 pers. Varighed 75 minutter.

Event info

Den 14. november kl. 12.30

Den 21. november kl. 12.30

Den 28. november kl. 12.30

Den 5. december kl. 12.30

Den 12. december kl. 12.30

35 kr. + entré
Fængselsmuseet
FÆNGSLET, Fussingsvej 8, 8700 Horsens

Arrangør