Filtrer efter kategori
 
Festival
Børn
Marked
Kunst
Kultur
loading

Horsens fortæller

Kom og hør horsensianere fortælle om livet i Horsens i lyset og skyggen af Statsfængslet. I hele efterårsferien kan du opleve udstillingen ”Horsens Fortæller” i FÆNGSLET.

Udstillingen undersøger horsensianernes minder, ideer og fortællinger om det levede liv i fængslets by. For nogle er fængslet synonym med et uønsket omdømme – en fortælling om Horsens som en voldsramt og forfalden by. For andre er fængslet en livslang fascination og symbol på Vestbyens mangfoldighed.

”Horsens Fortæller” har givet horsensianerne ordet, og de fortæller deres oplevelse af deres liv, deres by og deres fængsel. FÆNGSLET er i dag en kulturinstitution, som spreder liv og glæde med blandt andet Fængselsmuseet, som fortæller fængslets sande historie. Men bundet i synet af de gamle mursten gemmer der sig også personlige fortællinger om tragedier, lykke og hverdagens virkelighed.

Det er byens historie fortalt af dem, der kender den bedst – byens borgere, som har levet op og ned af det monumentale bygningsværk på toppen af bakken.

”Horsens Fortæller” er skabt i forbindelse med Aarhus 2017. Udstillingen er arrangeret af lokale borgere, FÆNGSLET og billedkunstner Jette Gejl.

 

Dørene åbner lørdag den 14. oktober kl. 12:00

Udstillingen, lyttestationer og workshop for børn er åben alle dag fra den 14.-22. oktober i tidsrummet kl. 12:00 – 17:00

I løbet af efterårsferien vil der være forskellige særlige begivenheder i form af live fortæller performance og musik i udstillingen.

Onsdag den 18. oktober, kl. 9:00 kan du opleve direktøren for Radio 24syv, Jørgen Ramskov, og billedkunstneren Bent Riis fortælle om deres oplevelser med det historiske Statsfængsel i Horsens, hvor de sammen bl.a. har trådt deres barnefodboldsstøvler i ugentlige kampe mod de indsatte i Statsfængslet.

Arrangementet er gratis og afholdes i Gymnastiksalen på FÆNGSLET.

Event info

14/10 – 22/10 | Kl. 12:00 – 17:00

Gratis
Gymnastiksalen
Fussingsvej 8, 8700 Horsens