Filtrer efter kategori
 
Koncerter
Fængselsmuseet
Rundvisninger
Festival
Børn
Udstilling
Marked
Design
Kunst
Musik
Messe
Unge
Mode
Kultur
loading
Uge 42 i fængselsmuseet

Uge 42 i fængselsmuseet

Aarhus 2017 og Fængselsmuseet sikrer flyvende flugtfart over feltet i efterårsferien, hvor fantastiske flugter fra Horsens til Stalag III er temaet for aktiviteter for alle aldersklasser.

I marts 1944 flygtede 76 officerer gennem en 100 m lang tunnel fra den tyske krigsfangelejr Stalag Luft III. Fem år senere flygtede Carl August Lorentzen ene mand gennem en 18 m lang tunnel fra Statsfængslet i Horsens. Var Lorentzen inspireret? Museumschef Anne Bjerrekær udtaler: ”Hvem ved, men det er fristende at lege med tanken om, at Lorentzen, som allerede under besættelsen var kendt som flugtkonge, havde bidt mærke i efterretningerne om Den store Flugt fra Stalag Luft III.”

 

Rundvisninger

Kom med på en af Fængselsmuseets efterårsrundvisninger og hør om flugt lige fra Horsens til Stalag Luft III. På en tur rundt i museet har vi samlet en stak flugtfortællinger fra fængslets lange historie, som vi ikke har fortalt før, og vi kroner det hele af med en virtuel tur til krigsfangelejren Stalag Luft III i Polen og naturligvis også en ganske virkelig tur ned under fængslets forgård, hvor vi følger Lorentzen i hans tunnel ud i friheden.

 

Stalag Luft III i Horsens

Fængselsmuseet i Horsens og P.O.W. Camps Museum i Żagań, Polen har i anledning af Aarhus 2017 samarbejdet om at udforske ligheder og forskelle mellem de to flugter, motiverne bag, de mange udfordringer undervejs og de efterfølgende konsekvenser for flugtfangerne.
Fængselsmuseet har tidligere i år åbnet udstillingen ’Lorentzens Tunnel’, men vi har ikke kunnet flytte krigsfangelejren Stalag Luft III til Horsens, så vi har gjort det næstbedste. Fængselsmuseets gæster kan på store touchskærme gå på virtuel opdagelse i Stalag Luft III, få de vigtigste historier og se arkivbilleder fra dengang, lejren var i funktion under 2. verdenskrig.

 

Flugtfortællinger ude og inde

Med et skattekort i hånden kan du også selv gå på opdagelse og finde flugtfortællinger både inde i museet og ude på fængslets udeområde. I museet kan du bl.a. se nogle af de kreative flugtredskaber, som fangerne konstruerede, og på udeområdet kommer du rundt til steder, hvor fangerne flygtede fra.

 

Lav din egen flugtfilm

Kron dagen af med et besøg i Fængselsmuseets helt nye Insero mediaLab, hvor du kan gentænke Lorentzens flugt, planlægge din helt egen flugtfortælling, skabe en film ved hjælp af stop motion, og – hvis du har lyst – få den vist i Fængselsmuseet og på museets YouTube-kanal.

 

Praktiske informationer

Fængselsmuseet er åbent kl. 10-17 alle ugens dage inkl. mandag i uge 42.

Rundvisninger: Der tilbydes 6 daglige rundvisninger d. 16. – 22. oktober. Varighed ca. 60 min. Pris kr. 35 pr. person, når entréen er betalt.

Skattejagt og mediaLab er gratis for museets gæster.Deltagelse i mediaLabs aktivitet foregår alle dage mellem kl. 11-16 og efter ’først til mølle’-princippet – du møder simpelthen op og ser, om der er plads.

Event info

Rundvisninger | Hele uge 42 kl. 11.00; kl. 11.30; kl. 12.30; kl. 13.00; kl. 14.00; kl. 14.30

mediaLab workshop | Dagligt fra d. 14.-22. oktober mellem kl. 11.00 og 15.00 – deltagelse efter først-til-mølle

Skattejagt | I hele museets åbningstid

Entré til Fængselsmuseet (rundvisning koster kr. 35,- ekstra pr. pers.)
Fængselsmuseet
Fussingsvej 8, 8700 Horsens