Filtrer efter kategori
 
loading
Efterårsferierundvisninger | Kom ned i Underverdenen

Efterårsferierundvisninger | Kom ned i Underverdenen

Vær en af de allerførste, der får en guidet tur gennem den helt nye udstilling Underverdenen – Fængslets Fangekælder, når rundvisningerne i efterårsferien tager dig med på en tidsrejse gennem Fængslets historie. 

Op, ned, frem, tilbage, ind og ud. I efterårsferien kan du komme med på en karusseltur gennem tid og sted, når Fængselsmuseets rundvisninger går fra kælder til kvist. Vi begynder i Underverdenen, Fængselsmuseets helt nye og autentiske udstilling i kælderen. Her kan du opleve, hvordan fangerne blev behandlet for hundrede år siden, hvor korporlig afstraffelse var en del af livet i fængslet.

Vi går igennem Den Lyse Gang med lukkede døre, hvor fangerne sad og ventede. Måske ventede de på en straf med pisk? Eller måske ventede de på at komme i bad? Eller på at komme i kirke? Vi følger i deres fodspor op ad kirketrappen, som kun eksklusivt er åbent for rundvisninger. For hundrede år siden blev fangerne tvunget i kirke, men i nyere tid har den været et pusterum for fangerne.

Vi går endnu højere op og kommer op til øverste etage. Her gik hverdagen i fængslet sin rutinemæssige gang. Stå op, gå ud, arbejd, spis, gå ind og gå i seng. Og forfra. Helt indtil fængslets lukning i 2006. Alt det, og mere til, kan du opleve på rundvisningerne i efterårsferien.

I uge 42 er Fængselsmuseet åbent kl. 10-17 alle ugens dage inklusiv mandag.

Efterårsferiens temarundvisninger foregår 6 gang dagligt den 12. – 20. oktober.

Varighed ca. 60 min.

Event info

12. – 21. oktober kl. 11.00; kl. 11.30; kl. 12.30; kl. 13.00; kl. 14.00; kl. 14.30

35 kr.+ entré
Fængselsmuseet
Fussingsvej 8, 8700 Horsens

Arrangør