Filtrer efter kategori
 
loading
Fængselsbetjentene Fortæller

Fængselsbetjentene Fortæller

Kom med en fængselsbetjent på rundvisning gennem det spændende Fængselsmuseum og få en oplevelse ud over det sædvanlige.

Erik Tranekær, Kaj Rasmussen og Jannie Jacobsen har sammenlagt arbejdet mere end 80 år i danske fængsler, heraf en stor del i det gamle statsfængsel i Horsens. De har alle noget på hjertet og giver et levende indblik i en ellers lukket verden. De er alle tre særdeles rutinerede og erfarne formidlere, der brænder for at videregive deres spændende og meget personlige fortællinger.

Erik Tranekær
Erik Tranekær blev ansat i 1981 i Statsfængslet i Horsens, og i 2006 var han med til overflytningen til det nye Enner Mark Fængsel. Hér arbejdede han indtil 2016, hvor han stoppede efter 35 år i Kriminalforsorgen for i stedet at arbejde med hjemløse på forsorgshjem. Erik Tranekær besidder en stor viden om både det gamle og det nye fængsel, og om de ansattes og indsattes forhold.

Kaj Rasmussen
Kaj Rasmussen har arbejdet 40 år i Kriminalforsorgen – 32 år i Statsfængslet i Horsens, 6 år i Enner Mark Fængsel og 3 år i Sdr. Omme, og derudover har han været med til udformningen af det nyåbnede Storstrøm Fængsel. Kaj Rasmussen har derfor en betydelig indsigt i danske fængslers udvikling i nyere tid, og så er han desuden forfatter til bogen ”Fyrre år bag tremmer”.

Jannie Jacobsen
Jannie er yngste skud på stammen blandt fængselsbetjentene, der rundviser. Hun blev ansat i 2002 i Statsfængslet i Horsens og var der til det lukkede i 2006. Hun kørte den første indsatte fra det gamle fængsel og ud i det nye fængsel på Enner mark, og fortsatte sin karriere der – kun afbrudt at udstationeringer til Århus arrest, Møgelkær statsfængsel og Kragskovhede statsfængsel.

Hun er stadig ansat som fængselsbetjent og arbejder i Aabenraa arrest. Jannie har derfor en bred viden om både åbne og lukkede fængsler og arresthuse.

Bjarne Karlsen
Bjarne Karlsen startede sin karriere som fængselsbetjent i Statsfængslet i Horsens. Senere flyttede han til Møgelkær Fængsel. Bjarne Karlsen har bidraget med viden og fortællinger til Fængselsmuseets udstillinger, og du kan f.eks. se Bjarne som en af museets skygger.

Event info

27. april 2019 - Kl. kl. 11.30 og 13.00
25. maj 2019 - Kl. kl. 11.30 og 13.00
22. juni 2019 - Kl. kl. 11.30 og 13.00
⇓ Vis alle datoer
kr. 35 + entré
Fængselsmuseet
Fussingsvej 8, 8700 Horsens