Filtrer efter kategori
 
Koncerter
Festival
Børn
Marked
Kunst
Musik
Unge
Kultur
loading

Temasøndag i Fængselsmuseet: De sidste vestindiske fanger

Kom med på en spændende rundvisning, hvor historiker Per Nielsen vil fortælle om de sidste vestindiske fanger i Horsens Straffeanstalt.

I årene fra 1853 til 1917 modtog Horsens Straffeanstalt i alt 30 personer, som alle var dømt på de vestindiske øer. I anledning af 100-året for salget af Dansk Vestindien har Fængselsmuseet åbnet en særudstilling med fokus netop på de vestindiske fanger. Igennem arbejdet med udstillingen er der fremkommet store mængder af ny viden, som vi glæder os til at bringe i spil.

De sidste vestindiske fanger

Søndag den 23. april kan du komme med på en rundvisning, hvor historiker Per Nielsen vil fokusere på de fem sidste vestindiske fanger i Horsens Straffeanstalt. Per vil bl.a. fortælle om fangen George Alexander Krause, som blev den sidste af de vestindiske fanger i Danmark. I 1906 blev Krause sendt til Horsens Straffeanstalt med en dom på 3 års forbedringshus, men kort efter sin ankomst blev han indlagt til observation på sygehuset fordi ”Han var hallucineret baade paa Syn og Hørelse ”. Efter 3 måneder blev Krause overført til Sindssygeanstalten ved Aarhus, hvor han døde i 1940.

På rundvisningen kan du også høre om fangen Hezekiah Smith, som ankom til Horsens Straffeanstalt i 1908 og tilbragte de følgende 15 år her. Hør om Hezekiahs arbejde, hans disciplinære forseelser og hans dårlige opførsel i kirken. På rundvisningen vil Per Nielsen desuden stille skarpt på problematikken omkring de vestindiske fangers statsborgerskab i forbindelse med salget af deres hjemland. Hør bl.a. hvad myndighederne stillede op med Hezekiah, da han blev benådet, og hverken Danmark eller USA ønskede at tage i mod ham.

Event info

Den 23/4 kl. 11:00 – Bestil billet her!

Den 23/4 kl. 14:00 – Bestil billet her!

 

35 kr. + entré
Fængselsmuseet
Fussingsvej 8, 8700 Horsens