Filtrer efter kategori
 
loading
VERDENSBALLETTEN DANSER PÅ FÆNGSLET | FREDAG DEN 3. AUGUST KL. 19.30

VERDENSBALLETTEN DANSER PÅ FÆNGSLET | FREDAG DEN 3. AUGUST KL. 19.30

Med sit høje niveau, sin uhøjtidelige facon og de spektakulære rammer, er Verdensballetten blevet sommerens finkulturelle folkefest. For første gang nogensinde kan du opleve den sensationelle opsætning i Horsens, når Verdensballetten danser på FÆNGSLET d. 3. august 2018.

Verdensballetten har spillet i alle dele af landet. Fra Skagen i nord til Ribe i syd og fra Agger i vest til Klampenborg i øst. Og nu er tiden kommet til at hele Danmarks ballet kommer til det Østjyske.

Mens natten falder på over FÆNGSLET, vil en række af verdens bedste balletdansere indtage scenen – med den rå fængselsmur som eneste kulisse.

“Det bliver et fantastisk syn”, siger FÆNGSLETs event- og udviklingskonsulent Tina Kruse. “Og det er ikke kun forbeholdt feinschmeckere, men også dem, der oplever ballet og opera for første gang.”

 

mulighed for bespisning i forbindelse med arrangementet

Forudbestilt tapas-menu

Kombinér verdensballetten med en kulinarisk oplevelse i fængslende rammer.

Prøv Fængslets lækre tapas-menu med friskbagt brød, hjemmelavede tapenader, pølser og skinker mm. Til menuen hører der mousserende vin, øl og vand ad libitum (fra 18.00 til 19.30 samt i pausen).

Tapas-menuen er anrettet på fad og serveres ved eget bord. Der er også mulighed for at tilvælge vegetarisk menu. Menuen koster kr. 325,- pr. person.

OBS! Ønsker du at dele bord med dem, som du følges med, er det vigtigt, at I bestiller tapas sammen i én ordre.

Street food på pladsen

Mød op tidligt og nyd et godt måltid, mens tilskuerne strømmer til. Fra de hyggelige boder i fængselsgården kan du købe mad og drikke fra både hjemlige og fjerne himmelstrøg. Øst eller vest? Lad maven være dit kompas!

Vælg din street food og nyd den fra de opstillede borde og bænke, inden forestillingen starter. Boderne åbner to timer, før Verdensballetten går i gang. Der kan betales med både mobilepay og dankort.

Kontraster mødes

Det var operasangeren Jens-Christian Wandt der i 2008 tog initiativ til Verdensballetten. Den første forestilling blev vist ved Den Tilsandede Kirke i Skagen, og siden har Verdensballetten turnéret hver sommer til særligt udvalgte steder i Danmark.

”Jeg glæder mig meget til at vi skal præsentere vores forestilling på Fængslet i Horsens”, siger Jens-Christian Wandt. ”Rammerne er en vigtig del af vores set up, om det er en slotspark på Mols, en strandkant ved Vesterhavet eller en forblæst klit i Skagen – der opstår altid noget magisk, netop fordi ballet er en kunstart, som nærmest kan flette sig ind hvor som helst.”

Han forudser, at der kommer til at opstå en helt speciel stemning i mødet mellem ballettens og FÆNGSLETs kontrasterende æstetik:

”Den fine og til tider skrøbelige ballet og så den rå og lidt voldsomme udstråling Fængslet har – det samspil kan blive helt unikt – både for publikum og for os på scenen”.

Verdensballettens lysdesigner vil kreere en særlig belysning til bygningen, så arkitektur og lyssætning vil matche den fine og stærke ballet på scenen.

 

Oplev nogle af de største stjerner

Det bliver en række af verdens mest berømte balletdansere, der kommer til Horsens. Solodansere fra nogle af de mest prestigefulde balletkompagnier – bl.a. The Royal Ballet of London og Statsballetten fra Berlin. Programmet bliver med uddrag fra både de klassiske og de moderne balletter samt helt nye trin skabt specielt til dette års forestilling.

Som et supplement til balletten vil de to operasangere sopranen Denise Beck og tenoren Jens-Christian Wandt synge arier og scener fra operaens verden. De får musikalsk selskab af to af Danmarks mest efterspurgte klassiske musikere fra den yngre generation – violinisten Niklas Walentin og pianisten Alexander McKenzie. Her i foråret debuterede de i New Yorks Carnegie Hall. Sidste år spillede de på Horsens Ny Teater – en koncert som DR i øvrigt sendte direkte. Udover solistiske indslag vil både sangere og musikere akkompagnere flere af balletterne på scenen med live musik.

Event info

Fredag d. 3. august | Kl. 19:30

295 – 495 kr., ex. gebyr
FÆNGSLET
Fussingsvej 8, 8700 Horsens

Arrangør