Filtrer efter kategori
 
loading
Events på FÆNGSLET - FÆNGSLET i Horsens

Events

FÆNGSLET består af rigtig mange kvadratmeter, og dem vil vi gerne udnytte endnu bedre.
Står du og overvejer FÆNGSLET som venue til dit næste kulturarrangement eller filmscene, er du kommet til det rette sted.

WRESTLING – JAILBREAK 3

Gør dig klar til at se fuldvoksne mænd kaste hinanden rundt i ringen, mens borde og stole flyver gennem lokalet! 

Den 2. marts vender de professionelle wrestlere fra Dansk Pro Wrestling tilbage med et hæsblæsende show fyldt med action, underholdning og hårdtslående hug.

krimimessen

Krimimessen bliver hvert forår lige inden påske afholdt på FÆNGSLET. Horsens Bibliotek er arrangør og har gennem årene samarbejdet med mange danske forlag og boghandlere.
Krimimessen blev afholdt første gang i 2001, dengang som en temadag om den nordiske kriminalroman med deltagelse af ca. 200 gæster og fem nordiske forfattere. I 2012 nåede vi for første gang over 5.000 deltagere på Krimimessen, og der deltog ca. 100 forfattere og foredragsholdere. I årenes løb har Krimimessen ud over de nordiske lande haft besøg fra Tyskland, England, Skotland, Frankrig, Italien, Portugal, USA og Sydafrika.

Jesus på fængslet

Jesus på Fængslet er en tilpasning af succesprojektet Jesus på Slottet, der har kørt på Koldinghus i Kolding siden 2003. Projektet er omskrevet til Horsens og foregår på det gamle statsfængsel, jf. titlen Jesus på Fængslet. Projektet forløber i tre faser. En undervisningsdel på klassen, et besøg i den lokale kirke og endelig selve rollespillet på Fængslet, hvor børnene vil møde centrale karakterer fra evangelierne, spillet af lokale præster.

Projektet er henvendt til alle 3. klasser i Horsens og kan udformes som et tværfagligt forløb i kristendom, dansk, musik og billedkunst.

Hardcore X-mas Wrestling

På FÆNGSLET er det ikke rigtig jul, før nogen får en stålstol i hovedet. Sådan har det i hvert fald været i alle de år, Dansk Pro Wrestling har budt inden for til deres hårdtslående juleshow ”Hardcore X-mas”. Kom forbi og oplev de maskeklædte daredevils og de mystiske karakterer, når de indtager Trykkeriet i slutningen af december.

Skolernes krimimesse

Skolernes Krimimesse er et unikt læringsforløb for alle 7. klasser i Horsens Kommune omhandlende temaerne krimi og kriminalitet. Grundideen bag projektet er at skabe sammenspil mellem skole og kultur, herunder særligt FÆNGSLET og Krimimessen, som begge er helt unikke kulturelle oplevelser i Horsens. Klasserne gennemgår undervisningsforløbet ”Bag om krimien” og arbejder desuden med forskellige fordybelsesområder. Det hele kulminerer i en messedag på FÆNGSLET med workshops, oplæg, celledeling og fremlæggelser samt et afsluttende awardshow.

Reborn Prison Escape (OCR Løb)

Et 8 km langt ekstremsportsløb med over 25 forhinringer fordelt rundt på FÆNGSLET. Er du klar på at kravle under pigtråden mens ilden buldrer over dit hoved, svømme gennem iskoldt vand, kravle gennem tungt mudder og så tage skuddet med pistolen mens åndedrættet kører vildt? Er du klar til at blive genfødt stærkere end nogensinde før? Deltag i Reborn når det vanen tro løber af staben i september måned.

ROTARY KUNSTMESSE 2019

40 anerkendte kunstnere fra hele landet udstiller i Magasinet til Horsens Østre- og Horsens Vestre Rotary årlige kunstmesse. Oplev malerier, skulpturer, fotokunst og grafik, når kunstnerne udstiller lørdag den 2. og søndag den 3. marts 2019 kl. 10:00-16:00. Alle er velkomne og hele overskuddet går til lokale og internationale humanitære formål.

europæisk middelalder festival

Europæisk Middelalder Festival er både et middelaldermarked, hvor man kan købe forskellige varer, en festival hvor man kan opleve gøgl, teater, musik og et levende museum, hvor man kan se arbejdende værksteder og snakke med historisk interesserede grupper. En af de helt særlige ting ved Europæisk Middelalder Festival er, at de besøgende får fornemmelsen af at tage en tur i en tidsmaskine og havne ned midt i den levende middelalder. På FÆNGSLET skal middelalderen opleves med alle sanser. Den skal ses, smages, lugtes og høres.

Wall of Sound Festival

Wall of Sound er en to dags-festival, der hvert år finder sted på FÆNGSLET med fokus på musik, mad, kunst og kreativt byggeri. Festivalen har eksisteret siden 2008, og har til formål at kombinere gode sensommer vibes og kolde drinks med en kreativ atmosfære, som forvandler FÆNGSLET i Horsens til årets fedeste festival-oplevelse.

Frygt FÆNGSLET (Haunted house)

Et interaktivt totalteater der forvandler FÆNGSLET til Danmarks mest uhyggelige Hausted House. Skabt i samarbejde med Dystopia Entertainment i Vejle.

Rotary Kunstmesse

Siden 2014 har Rotary Horsens Vest afholdt en årlig kunstmesse på FÆNGSLET. Messen finder sted i Magasinet, hvor 40 anerkendte kunstnere fra hele landet udstiller deres værker. Overskuddet fra messen går til lokale og internationale humanitære formål.

Rotary

Jul PÅ FÆNGSLET

Tilbage i tiden var Statsfængslet ikke ligefrem julehyggens højborg. Men i november tager vi revanche! Uanset om du leder efter spændende julegaver, lidt godt til ganen eller blot rendyrket julehygge, så må du ikke gå glip af FÆNGSLETs julemarked “Jul på FÆNGSLET”

fængselsmuseet

Husk at du ved fremvisning af din billet til (XXXX-arrangementet) får rabat på entréen i Fængselsmuseet op til 12 mdr. efter arrangementet.

Verdensballetten

Verdensballetten får FÆNGSLET til at danse. Med et højt niveau, sin uhøjtidelige facon og de spektakulære rammer, bliver Verdensballetten sommerens finkulturelle folkefest. Mens mørket falder på over FÆNGSLET, danser skyggerne på den rå fængselsmur. En række af verdens bedste balletdansere indtager scenen igen til sommer og skaber en sensation af et show.
Verdensballetten

Events

FÆNGSLET består af rigtig mange kvadratmeter, og dem vil vi gerne udnytte endnu bedre.
Står du og overvejer FÆNGSLET som venue til dit næste kulturarrangement eller filmscene, er du kommet til det rette sted.

Metallica koncert - FÆNGSLET i Horsens

Overnatning på FÆNGSLET

Efter en god koncertoplevelse kan det være rart ikke at skulle spekulere i transport hjem. SleepIn tilbyder derfor overnatning til dig, som gerne vil have en ekstra særlig oplevelse med inden hjemturen. Her får du muligheden for at sove bag tremmer i autentiske celler.

SleepIn rummer i alt 50 sengepladser fordelt på 22 værelser med plads fra 1-4 pers. i hver celle.

Læs mere

Fester på FÆNGSLET

Det er blevet populært at holde sin private fest i de historiske og autentiske lokaler på FÆNGSLET. Vi har både arrangeret bryllupper, konfirmationer, runde fødselsdage og jubilæer. Vi er også blevet et eftertragtet sted for den årlige julefrokost eller firmafest.

Læs mere

Fængselsmuseet

Hvorfor ikke kombinere din koncertoplevelse med et besøg i vores fantastiske og prisvindende fængselsmuseum?

Læs mere