Filtrer efter kategori
 
Koncerter
Fængselsmuseet
Rundvisninger
Festival
Læsning
Børn
Andre
Udstilling
Marked
Design
Åbning
Kunst
Musik
Messe
Unge
Mode
Fængselsmuseet
FÆNGSLET
Kultur
Fængselsgården
Debat
Magasinet
loading

Tidligere events

FÆNGSLET ønsker naturligvis at udnytte de mange kvadratmeter bedst muligt. Som kulturinstitution er vi derfor altid interesseret i nye events, og står du som arrangør og ønsker en unik location til dit næste arrangement, er der på FÆNGSLET mange muligheder.
På denne side kan du få et lille overblik over nogle af de tilbagevendende arrangementer, der finder sted her på FÆNGSLET.

mtb prison break

Siden FÆNGSLET i 2012 genåbnede som museum og kulturinstitution, har der på grunden været afholdt det populære cykelløb MTB Prison Break. Løbet er både for børn og voksne, og der findes forskellige distancer så alle kan deltage.
Urban ruten for 2016 er 42 km lang og indeholder grusstier i det åbne land og i skovene, smalle skovstier (single track) i Hansted Skov, hurtige asfaltveje, gader i Horsens By, passage gennem diverse bygninger og byparken i Horsens. Ruten går fra FÆNGSLET, nord over til Hansted Skov, ud over landet til Nørrestrand og via Horsens By tilbage til FÆNGSLET.

fængslets plademesse

Hvert efterår åbner Snedkeriet dørene op for plademessen, hvor private og profesionelle standholdere fra hele landet og Tyskland sælger ud af deres pladesamlinger. Udover DJ’s, konkurrencer, salg af pladespillere og udstyr afholdes der hvert år også en auktion med sjældne plader.

krimimessen

Krimimessen bliver hvert forår lige inden påske afholdt på FÆNGSLET. Horsens Bibliotek er arrangør og har gennem årene samarbejdet med mange danske forlag og boghandlere.
Krimimessen blev afholdt første gang i 2001, dengang som en temadag om den nordiske kriminalroman med deltagelse af ca. 200 gæster og fem nordiske forfattere. I 2012 nåede vi for første gang over 5.000 deltagere på Krimimessen, og der deltog ca. 100 forfattere og foredragsholdere. I årenes løb har Krimimessen ud over de nordiske lande haft besøg fra Tyskland, England, Skotland, Frankrig, Italien, Portugal, USA og Sydafrika.

Designcellerne

To gange årligt afholder FÆNGSLET i samarbejde med Stormsalen det velbesøgte designmarked “Designcellerne”. Markedet finder sted i Arresten, hvor samtlige celler omdannes til små udstillingsplatforme. Her udstiller designerne deres kunst.

Prison ink

Prison Ink er en stor international tatoveringsfestival. Festivalen vokser sig stadig større og kan i 2016 præsentere omkring 200 tatovører fra mere end 20 lande. De mange stande har bl.a. været placeret i Arresten, Gymnastiksalen, SleepIn og Snedkeriet. I år benyttes det nyligt omdannede Magasinet også, og FÆNGSLET syder og summer i den grad af tatoveringsmaskiner og livemusik.

2ndsales

2ndSales er et tøjarrangement, hvor kvinder kan handle med secondhand tøj, sko og accessories i super god kvalitet. Pga. den store interesse har arrangørerne bag nu også udvidet med 2ndSales Junior.

europæisk middelalder festival

Europæisk Middelalder Festival er både et middelaldermarked, hvor man kan købe forskellige varer, en festival hvor man kan opleve gøgl, teater, musik og et levende museum, hvor man kan se arbejdende værksteder og snakke med historisk interesserede grupper.
Den sidste fredag og lørdag i august tager Europæisk Middelalder Festival sine gæster med på en eventyrlig rejse mere end 500 år tilbage i tiden. De flotte omgivelser inden for og uden for murene ved FÆNGSLET danner rammen om et middelaldermarked med al hvad der tilhører af musik, ridderturneringer, gøglere, madboder, foredrag, handel og håndværk.
En af de helt særlige ting ved Europæisk Middelalder Festival i Horsens er, at de besøgende får fornemmelsen af at tage en tur i en tidsmaskine og havne ned midt i den levende middelalder. I Horsens skal middelalderen opleves med alle sanser. Den skal ses, smages, lugtes og høres.

fængselsmuseet

Husk at du ved fremvisning af din billet til (XXXX-arrangementet) får 20% rabat på entréen i Fængselsmuseet op til 12 mdr. efter koncerten/festivalen.