Filtrer efter kategori
 
loading
mandag
05
. September
Ingen begivenheder
Fængselsmuseet åbent 10-17
mandag
12
. September
Ingen begivenheder
Fængselsmuseet åbent 10-17
mandag
19
. September
Ingen begivenheder
Fængselsmuseet åbent 10-17
mandag
26
. September
Ingen begivenheder
Fængselsmuseet åbent 10-17
Tilbagevendende events

Tilbagevendende events

FÆNGSLET ønsker naturligvis at udnytte de mange kvadratmeter bedst muligt. Som kulturinstitution er vi derfor altid interesseret i nye events, og står du som arrangør og ønsker en unik location til dit næste arrangement, er der på FÆNGSLET mange muligheder.

På denne side kan du få et lille overblik over nogle af de tilbagevendende arrangementer, der finder sted på FÆNGSLET.

fængslets plademesse

FÆNGSLETs Plademesse afholdes altid sidste lørdag i oktober måned. Hver år opdateres messen med nye aktivitetstilbud, men først og fremmest vil der være massive mængder af musik på både lp, cd og dvd. Plademessen har eksisteret siden 2013 og er skabt i samarbejde med Glad Samler Records.

krimimessen

Krimimessen bliver hvert forår lige inden påske afholdt på FÆNGSLET. Horsens Bibliotek er arrangør og har gennem årene samarbejdet med mange danske forlag og boghandlere.
Krimimessen blev afholdt første gang i 2001, dengang som en temadag om den nordiske kriminalroman med deltagelse af ca. 200 gæster og fem nordiske forfattere. I 2012 nåede vi for første gang over 5.000 deltagere på Krimimessen, og der deltog ca. 100 forfattere og foredragsholdere. I årenes løb har Krimimessen ud over de nordiske lande haft besøg fra Tyskland, England, Skotland, Frankrig, Italien, Portugal, USA og Sydafrika.

Jesus på fængslet

Jesus på Fængslet er en tilpasning af succesprojektet Jesus på Slottet, der har kørt på Koldinghus i Kolding siden 2003. Projektet er omskrevet til Horsens og foregår på det gamle statsfængsel, jf. titlen Jesus på Fængslet. Projektet forløber i tre faser. En undervisningsdel på klassen, et besøg i den lokale kirke og endelig selve rollespillet på Fængslet, hvor børnene vil møde centrale karakterer fra evangelierne, spillet af lokale præster.

Projektet er henvendt til alle 3. klasser i Horsens og kan udformes som et tværfagligt forløb i kristendom, dansk, musik og billedkunst.

Hardcore X-mas Wrestling

På FÆNGSLET er det ikke rigtig jul, før nogen får en stålstol i hovedet. Sådan har det i hvert fald været i alle de år, Dansk Pro Wrestling har budt inden for til deres hårdtslående juleshow ”Hardcore X-mas”. Kom forbi og oplev de maskeklædte daredevils og de mystiske karakterer, når de indtager Trykkeriet i slutningen af december.

Skolernes krimimesse

Skolernes Krimimesse er et unikt læringsforløb for alle 7. klasser i Horsens Kommune omhandlende temaerne krimi og kriminalitet. Grundideen bag projektet er at skabe sammenspil mellem skole og kultur, herunder særligt FÆNGSLET og Krimimessen, som begge er helt unikke kulturelle oplevelser i Horsens. Klasserne gennemgår undervisningsforløbet ”Bag om krimien” og arbejder desuden med forskellige fordybelsesområder. Det hele kulminerer i en messedag på FÆNGSLET med workshops, oplæg, celledeling og fremlæggelser samt et afsluttende awardshow.

Reborn Prison Escape (OCR Løb)

Et 8 km langt ekstremsportsløb med over 25 forhinringer fordelt rundt på FÆNGSLET. Er du klar på at kravle under pigtråden mens ilden buldrer over dit hoved, svømme gennem iskoldt vand, kravle gennem tungt mudder og så tage skuddet med pistolen mens åndedrættet kører vildt? Er du klar til at blive genfødt stærkere end nogensinde før? Deltag i Reborn når det vanen tro løber af staben i september måned.

Prison ink

På FÆNGSLET kan du opleve Europas mest rå og autentiske tattoo convention, når Prison Ink løber af staben i Kristi Himmelfartsferien. Kom og få lavet din drømmetatovering af en af de bedste tatovører i verden, mød europas dygtigste graffitimalere, oplev livemusikken og nyd en kold øl og den lækre mad i chillout området.

horsens middelalderfestival

Horsens Middelalderfestival er både et middelaldermarked, hvor man kan købe forskellige varer, en festival hvor man kan opleve gøgl, teater, musik og et levende museum, hvor man kan se arbejdende værksteder og snakke med historisk interesserede grupper. En af de helt særlige ting ved Horsens Middelalderfestival er, at de besøgende får fornemmelsen af at tage en tur i en tidsmaskine og havne ned midt i den levende middelalder. På FÆNGSLET skal middelalderen opleves med alle sanser. Den skal ses, smages, lugtes og høres.

Wall of Sound Festival

Wall of Sound er en to dags-festival, der hvert år finder sted på FÆNGSLET med fokus på musik, mad, kunst og kreativt byggeri. Festivalen har eksisteret siden 2008, og har til formål at kombinere gode sensommer vibes og kolde drinks med en kreativ atmosfære, som forvandler FÆNGSLET i Horsens til årets fedeste festival-oplevelse.

Frygt FÆNGSLET (Haunted house)

Et interaktivt totalteater der forvandler FÆNGSLET til Danmarks mest uhyggelige Hausted House. Skabt i samarbejde med Dystopia Entertainment.

Rotary Kunstmesse

Siden 2014 har Rotary Horsens Vest afholdt en årlig kunstmesse på FÆNGSLET. Messen finder sted i Magasinet, hvor 40 anerkendte kunstnere fra hele landet udstiller deres værker. Overskuddet fra messen går til lokale og internationale humanitære formål.

Rotary

Jul PÅ FÆNGSLET

Tilbage i tiden var Statsfængslet ikke ligefrem julehyggens højborg. Men i november tager vi revanche! Uanset om du leder efter spændende julegaver, lidt godt til ganen eller blot rendyrket julehygge, så må du ikke gå glip af FÆNGSLETs julemarked “Jul på FÆNGSLET”

fængselsmuseet

Husk at du ved fremvisning af din billet til (XXXX-arrangementet) får rabat på entréen i Fængselsmuseet op til 12 mdr. efter arrangementet.

Verdensballetten

Verdensballetten får FÆNGSLET til at danse. Med et højt niveau, sin uhøjtidelige facon og de spektakulære rammer, bliver Verdensballetten sommerens finkulturelle folkefest. Mens mørket falder på over FÆNGSLET, danser skyggerne på den rå fængselsmur. En række af verdens bedste balletdansere indtager scenen igen til sommer og skaber en sensation af et show.
Verdensballetten

Pin It on Pinterest