Filtrer efter kategori
 
loading

det perfekte udflugtsmål?

Ja, hvis du spørger os, så er Fængselsmuseet det perfekte udflugtsmål! Museet emmer af autenticitet fra inderst til yderst, og den rå stemning kan ikke undgå at gøre indtryk på dig. Kom med og oplev 153 års gribende fængselshistorie.

Autentisk fra inderst til yderst

Fængselsmuseet holder til i de selvsamme bygninger, hvor der indtil 2006 udspillede sig en barsk virkelighed for fanger og betjente. Statsfængslet dannede igennem 153 år rammen om ulykkelige skæbner, kvælende afsavn og grusom vold – men også om usandsynlige venskaber, fornyede håb og fantastiske flugtforsøg. Nu bruges bygningerne til at give de besøgende et unikt indblik i en ellers lukket verden. På én og samme tid er det råt og usødet, dragende og dannende.

 

Mærk stemningen

Nogle besøgende siger, at Fængselsmuseets specielle stemning “kryber ind under huden”. Og det er nok den mest præcise beskrivelse af, hvad et besøg gør ved dig. Du møder fanger og vogtere, når de som skygger går forbi på gangen, og du kan se og høre dem på skærme, hvor de fortæller om alt fra familieforhold til problemer med narko.

 

Lyt til Historierne

Fængselsmuseets dygtige formidlere har stor viden om både fanger, ansatte og museets udstillinger. Du kan bl.a. høre deres fortællinger om fangernes flugtforsøg, handel med stoffer og hverdagslivet i fængslet gennem 153 år.

 

Opdag Lorentzens Tunnel

Det var fra Statsfængslet i Horsens, at Carl August Lorentzen i december 1949 flygtede gennem en 18 meter lang tunnel under fængselsgården. Den tunnel er nu blevet rekonstrueret, og fungerer som Fængselsmuseets nye udgang. Bare rolig – man kan gå oprejst gennem den.

 

Nemt at komme rundt

Ja, Fængselsmuseet er faktisk overraskende tilgængeligt – især når man tænker på, at Statsfængslet blev bygget for mere end 150 år siden. Vi har fået installeret elevatorer, så størstedelen af museet er tilgængeligt for gangbesværede.

Besøg spisehuset 8f

Start eller slut museumsbesøget med en tur i Spisehuset 8F. I kan både bestille smørrebrød, frokostbuffet samt og kaffe og kage. Der er plads til max 70 personer i caféen. Ring på tlf. 93 39 39 29 for at høre mere.

Andre seværdigheder i nærheden

Er der stemning for en heldagstur, kan besøget på FÆNGSLET kombineres med andre seværdigheder i nærheden. For eksempel:

Horsens Kunstmuseum: Museet har en stor samling af dansk og international kunst med vægt på kunst fra 1980’erne og frem til i dag. Der er blandt andet værker af Michael Kvium, Bjørn Nørgaard og Erik A. Frandsen.

 

Industrimuseet: Få indblik i industrialiseringens historie fra midt i 1800-tallet
til i dag gennem spændende udstillinger og besøg bl.a. arbejderboligerne eller
butiks-gaden og mærk udviklingen i levestandard gennem 100 år.

 

Den Genfundne Bro: Gå en tur over den 13,4 meter høje stålgitterbro, der
oprindeligt blev bygget over Gudenåen i forbindelse med etableringen af privatbanen fra Horsens til Bryrup i 1899. I 1925 blev den gemt væk i en
mægtig dæmning, men blev genfundet i 2013.

FÆNGSLET tilbyder Følgende priser

Det kan godt betale sig at besøge FÆNGSLET som en del af en gruppe. Ikke kun fordi det er fantastisk at opleve noget sammen med andre – men også fordi der er en rabat at hente.

Entrépris v. grupper på 10 betalende gæster eller flere

10-25 pers.:   DKK 95,- (marts-okt.) | DKK 85,- (nov.-feb.)
26-50 pers.:   DKK 90,- (marts-okt.) | DKK 80,- (nov.-feb.)
51 eller flere:  DKK 85,- (marts-okt.) | DKK 75,- (nov.-feb.)

Rundvisning

Hvis I ønsker at kombinere besøget med en rundvisning, skal der tillægges pris for rundvisning, som er:

Marts til oktober: 1.100 kr.

November til februar: 900 kr.

(For grupper op til 25 personer. Kommer I flere, skal der bookes et ekstra antal af rundvisere).

 

Tidspunkter for rundvisning og kontakt

Rundvisningerne starter kl. 10:00, kl. 11:30, kl. 13:00 og kl. 14:30. Hvis I ønsker at booke et besøg eller forespørge på andre tidspunkter, er I velkomne til ar kontakte os på kontakt@faengslet.dk eller på tlf. 76 10 00 11 for at høre om mulighederne.

Lorentzens Tunnel

Pin It on Pinterest