Filtrer efter kategori
 
loading

Grupperundvisning

På FÆNGSLET har vi forskellige former for rundvisnings- og foredragstilbud til grupper. Grupperundvisninger foregår udendørs på den historiske grund til og med den 14. september, derefter foregår de indendørs.

På denne side kan du læse meget mere om mulighederne og booke en rundvisning online. Du kan også vælge at kontakte vores receptionen på telefonnummer +45 7610 0011 eller skrive til kontakt@faengslet.dk

Fængslet & Fangerne

Kom med på en rundvisning i Fængselsmuseet og få et unikt indblik i dansk fængselsliv gennem 153 år.
Varighed: 60 min.

Læs mere
Læs mindre

På turen rundt i museet ser du bl.a. celler, rockergang og fængselskirke, mens du lytter til de bedste af vores fortællinger om fanger og fængselsliv.

Mit Fængsel – Fængselsbetjentene fortæller

Kom med en fængselsbetjent på rundvisning gennem Fængselsmuseet og få en oplevelse ud over det sædvanlige. Hør de personlige fortællinger fra en af de tidligere ansatte, som tilsammen har arbejdet næsten 80 år i danske fængsler. Læs mere.

Varighed af 75 min. 

Læs mere
Læs mindre

Bjarne Karlsen, Jannie Jacobsen og Kaj Rasmussen har sammenlagt arbejdet næsten 80 år i danske fængsler, heraf en stor del i det gamle statsfængsel i Horsens. De har alle noget på hjertet og giver et levende indblik i en ellers lukket verden. De er alle tre særdeles rutinerede og erfarne formidlere, der brænder for at videregive deres spændende og meget personlige fortællinger.

 

Bjarne Karlsen

Bjarne Karlsen startede sin karriere som fængselsbetjent i Statsfængslet i Horsens. Senere flyttede han til Møgelkær Fængsel, hvor han var ansat i 19 år. Pr. 1. oktober 2018 er Bjarne Karlsen ansat som enhedsleder i Kriminalforsorgens Transport- og Bevogtningsenhed. Bjarne Karlsen har bidraget med viden og fortællinger til Fængselsmuseets udstillinger, og du kan f.eks. se Bjarne som en af museets skygger.

 

Jannie Jacobsen

Janni Jacobsen arbejdede i Statsfængslet i Horsens fra 2002 til 2006. Jannie har siden arbejdet i det nye fængsel på Enner Mark, Aarhus Arrest, Møgelkær Fængsel og Kragskovhede Fængsel. I dag arbejder Jannie som fængselsbetjent i Aabenraa Arrest og har derfor en bred viden om både åbne og lukkede fængsler og arresthuse.

 

Kaj Rasmussen

Kaj Rasmussen har arbejdet mere end 40 år i Kriminalforsorgen – 32 år i Statsfængslet i Horsens, 6 år i Enner Mark Fængsel og 3 år i Sdr. Omme, og derudover har han været med til udformningen af det nyåbnede Storstrøm Fængsel. Kaj Rasmussen har således en betydelig indsigt i danske fængslers udvikling i nyere tid, og så er han desuden forfatter til bogen ”Fyrre år bag tremmer”.

Fængslet rundt (udendørs)

Fængslets udeområde var ikke tilgængeligt for offentligheden i mere end 150 år, men i dag kan du komme på en rundvisning, hvor du får et indblik i det liv, som udspillede sig bag de gule mure. På en gåtur på fængslets store udeområde får du bl.a. historien om Danmarks første fængsel, livsfarlige undvigelser og den sidste henrettelse med økse.
Varighed: 60 min.  

Læs mere
Læs mindre

Mange drømme om flugt er blevet knust i mødet med muren, som omkranser fængslets store udeområde. Kom med på en frisk gåtur og hør bl.a. om nogle af de fanger, som satte livet på spil for at forcere den høje ringmur. Vi kommer også forbi mange af de bygninger, som har dannet rammen om fangelivet i Danmarks første fængsel. Hør også om fangen Jens Nielsen, som blev henrettet på fængslet i 1892.

Highlights

Få de vigtigste highlights fra fængslets spændende historie på en tur rundt i Fængselsmuseet.
Varighed af 45 min.

Læs mere
Læs mindre

Se den ikoniske Gammel Celle, rockergangen og fængselskirken og få samtidig fortællingerne om nogle af de berømte fanger og deres ophold i det tidligere statsfængsel.

Lukket og slukket

Med flagermuslygter i hænderne begiver vi os rundt i det mørke og lukkede museum, hvor vi bl.a. skal høre om korporlig afstraffelse og den sidste henrettelse med økse. Læs mere.

Bemærk: Rundvisningen tilbydes kun i januar og februar. Dele af turen foregår udendørs.
Varighed: 60 min. 

Læs mere
Læs mindre

Fængslet fik indlagt elektricitet i 1908, og herefter kunne man begynde at slukke de mange sodende petroleumslamper. Fængselsmuseet tilbyder en rundvisning, hvor vi slukker for stikkontakten og fortæller historier fra dengang, hvor fængselslivet udspillede sig i petroleumslampernes dunkle skær. Med flagermuslygter i hænderne begiver vi os rundt i det mørke museum, hvor vi bl.a. skal høre om korporlig afstraffelse og den sidste henrettelse med økse.

FOREDRAG

For at optimere oplevelsen for større grupper, anbefaler vi, som et alternativ til standardrundvisningerne, et foredrag på 30 min., inden udstillingen opleves på egen hånd. Foredraget, der foregår i et af FÆNGSLETs autentiske lokaler, giver en introduktion til udstillingen via hjemmesiden www.faengslet2.dk, som er Fængselsmuseets virtuelle platform.

Åbningstider og Entrépriser

priser

Grupperundvisning (ca. 60 min.)
Kr. 900,- i lavsæson pr. gruppe op til 25 pers. + entrébillet pr. pers.
Kr. 1.100,- i højsæson pr. gruppe op til 25 pers. + entrébillet pr. pers.
Foredrag (ca. 30 min.)
Fra kr. 2400,- + entrébillet pr. pers.
En rundvisning, der afholdes, starter eller slutter uden for vores normale åbningstid koster kr. 2000,- + entrébillet pr. pers. Bemærk samtidig at der IKKE er mulighed for at gå rundt på egen hånd i forbindelse med en rundvisning uden for åbningstiden. Dette skal aftales særskilt mod ekstra tillæg.

Lavsæson: November til og med februar
Højsæson: Marts til og med oktober

BOOK EN GRUPPERUNDVISNING

BEMÆRK, AT DET IKKE ER MULIGT AT BOOKE EN GRUPPERUNDVISNING I UGERNE 27-32. BENYT I STEDET SOMMERRUNDVISNINGER FOR ENKELTPERSONER LIGE HER.

 

Falder henvendelsen ikke ind under nogen af de tre overstående kategorier, kan I læse mere vedr. særlige forespørgsler på denne side: Særlige forespørgsler for grupper.

På egen hånd

Som gruppe kan I også sagtens fravælge en rundvisning og i stedet tage turen rundt på egen hånd. Det kan I læse mere om på siden via linket herunder.

Grupperundvisning i forgården - Fængselsmuseet i Horsens

KONTAKT

Receptionen

+45 7610 0011
kontakt@faengslet.dk

Pin It on Pinterest