Filtrer efter kategori
 
loading

Grupperundvisning

På FÆNGSLET har vi forskellige former for rundvisnings- og foredragstilbud til grupper.

På denne side kan du læse meget mere om mulighederne og booke en rundvisning online. Du kan også vælge at kontakte vores receptionen på telefonnummer +45 7610 0011 eller skrive til kontakt@faengslet.dk

RUNDVISNINGSTYPER

Rundvisningerne er alle for maks. 25 pers. og varer op til 75 min.

Fængslet & Fangerne
Kom med på en rundvisning i Fængselsmuseet og få et unikt indblik i dansk fængselsliv gennem 153 år. På turen rundt i hele museet ser du bl.a. celler, rockergang og fængselskirke, mens du lytter til de bedste af vores fortællinger om fanger og fængselsliv.
Bemærk: Rundvisningen har en varighed af 75 min.

Fangefortællinger
Jens Nielsen, Peder Adler Alberti, Werner Best og Carl August Lorentzen er blot et lille udpluk af de mange fanger, som gennem 153 år afsonede deres straf i Danmarks første moderne fængsel. Med udgangspunkt i udstillingen Fangefortællinger får du indgående kendskab til de mest kendte af fængslets fanger og deres ophold i fængslet.
Bemærk: Rundvisningen har en varighed af 75 min. Rundvisningen er velegnet til gangbesværede, da der kun er få trappetrin på ruten.

Highlights
De vigtigste highlights fra fængslets spændende historie introduceres på en tur rundt til de vigtigste steder i Fængselsmuseet. Se den ikoniske Gammel Celle, rockergangen og fængselskirken og få samtidig fortællingerne om et udvalg af de mest berømte fanger og deres ophold i det tidligere statsfængsel.
Bemærk: Rundvisningen har en varighed af 45 min.

Fængslet rundt
Fængslet består af en lang række bygninger med hver deres funktion. På en tur rundt om hovedbygningen får du en introduktion til Danmarks første moderne fængsel, flugtfortællinger, en god gåtur og en unik oplevelse.
Bemærk: Rundvisningen har en varighed af 60 min. Rundvisningen foregår ikke i Fængselsmuseet, men på fængslets udeområde.

Flugtkongen
Carl August Lorentzen er Danmarks flugtkonge nr. 1, og han var også en vaneforbryder, som brugte det meste af livet i fængsler. På en tur rundt i Fængselsmuseet vil der blive fortalt om Lorentzens fængselsliv og om hans stærke motiver for at flygte. På rundvisningen få du desuden fortællingen om en række fanger og deres kreative og dristige forsøg på at gøre Lorentzen kunsten efter.
Bemærk: Rundvisningen har en varighed af 75 min.

Mit Fængsel – Fængselsbetjentene fortæller
Kom med en fængselsbetjent på rundvisning gennem det spændende Fængselsmuseum og få en oplevelse ud over det sædvanlige.

Bjarne Karlsen, Jannie Jacobsen og Kaj Rasmussen har sammenlagt arbejdet næsten 80 år i danske fængsler, heraf en stor del i det gamle statsfængsel i Horsens. De har alle noget på hjertet og giver et levende indblik i en ellers lukket verden. De er alle tre særdeles rutinerede og erfarne formidlere, der brænder for at videregive deres spændende og meget personlige fortællinger.

Bjarne Karlsen
Bjarne Karlsen startede sin karriere som fængselsbetjent i Statsfængslet i Horsens. Senere flyttede han til Møgelkær Fængsel, hvor han var ansat i 19 år. Pr. 1. oktober 2018 er Bjarne Karlsen ansat som enhedsleder i kriminalforsorgens Transport- og Bevogtningsenhed. Bjarne Karlsen har bidraget med viden og fortællinger til Fængselsmuseets udstillinger, og du kan f.eks. se Bjarne som en af museets skygger.
Bemærk: Rundvisningen har en varighed af 75 min.

Jannie Jacobsen
Jannie Jacobsen blev ansat i 2002 i Statsfængslet i Horsens og arbejdede der til det lukkede i 2006. Jannie Jacobsen kørte den første indsatte fra det gamle fængsel ud til det nye fængsel på Enner mark og fortsatte sin karriere der – kun afbrudt af udstationeringer til Aarhus Arrest, Møgelkær Fængsel og Kragskovhede Statsfængsel. I dag arbejder Jannie som fængselsbetjent i Aabenraa Arrest og har derfor en bred viden om både åbne og lukkede fængsler og arresthuse.
Bemærk: Rundvisningen har en varighed af 75 min.

Kaj Rasmussen
Kaj Rasmussen har arbejdet 40 år i Kriminalforsorgen – 32 år i Statsfængslet i Horsens, 6 år i Enner Mark Fængsel og 3 år i Sdr. Omme, og derudover har han været med til udformningen af det nyåbnede Storstrøm Fængsel. Kaj Rasmussen har således en betydelig indsigt i danske fængslers udvikling i nyere tid, og så er han desuden forfatter til bogen ”Fyrre år bag tremmer”.
Bemærk: Rundvisningen har en varighed af 75 min.

FOREDRAG

For at optimere oplevelsen for større grupper, anbefaler vi, som et alternativ til standardrundvisningerne, et foredrag på 30 min., inden udstillingen opleves på egen hånd. Foredraget, der foregår i et af FÆNGSLETs autentiske lokaler, giver en introduktion til udstillingen via hjemmesiden www.faengslet2.dk, som er Fængselsmuseets virtuelle platform.

Åbningstider og Entrépriser

priser

Grupperundvisning (ca. 75 min.)
Kr. 900,- i lavsæson pr. gruppe op til 25 pers. + entrébillet pr. pers.
Kr. 1.100,- i højsæson pr. gruppe op til 25 pers. + entrébillet pr. pers.
Foredrag (ca. 30 min.)
Fra kr. 2400,- + entrébillet pr. pers.
En rundvisning, der afholdes, starter eller slutter uden for vores normale åbningstid koster kr. 2000,- + entrébillet pr. pers. Bemærk samtidig at der IKKE er mulighed for at gå rundt på egen hånd i forbindelse med en rundvisning uden for åbningstiden. Dette skal aftales særskilt mod ekstra tillæg.

Lavsæson: November til og med februar
Højsæson: Marts til og med oktober

BOOK EN GRUPPERUNDVISNING

Falder henvendelsen ikke en under nogen af de tre overstående kategorier, kan I læse mere vedr. særlige forespørgsler på denne side: Særlige forespørgsler for grupper.

På egen hånd

Som gruppe kan I også sagtens fravælge en rundvisning og i stedet tage turen rundt på egen hånd. Det kan I læse mere om på siden via linket herunder.

Grupperundvisning i forgården - Fængselsmuseet i Horsens

KONTAKT

Receptionen

+45 7610 0011
kontakt@faengslet.dk