Filtrer efter kategori
 
loading

Ambitiøs Vestsal klar måneder før tid

|

22. marts 2021

Vestsalen på FÆNGSLET i Horsens åbner allerede 1. september, og dermed er det prestigefyldte byggeri færdigt flere måneder før end planlagt.

Byggeriet af Vestsalen er skredet så hurtigt frem, at salen står klar til brug tre måneder tidligere end ventet. Den 1. september kan FÆNGSLET byde de første gæster velkommen i den fascinerende sal.

”Det er helt fantastisk, at Vestsalen står færdig før tid, for vi kan næste ikke vente med at tage den i brug,” siger direktør Astrid Søes Poulsen.

Den unikke sal bliver hurtigere klar, fordi entreprenørfirmaet CASA har forbedret udførelsen undervejs.

”Vi har sammen med fantastiske samarbejdspartnere optimeret byggeprocessen og udtænkt nye fremgangsmåder for det her særlige byggeri. Derfor er vi allerede kommet så langt” siger projektchef fra CASA Søren Vidriksen.

Coronanedlukningen har også givet et forspring, da byggeriet derfor ikke har skullet tage hensyn til en del af de aktiviteter, som plejer at foregå på FÆNGSLET.

Det eneste byggeri af sin slags
Vestsalen, der bliver en multianvendelig sal, er med sin usædvanlige arkitektur også et enestående byggeprojekt. Der er aldrig lavet noget lignende.

”Det er en once in a lifetime-oplevelse. Vi har aldrig prøvet det her før. Så det er meget tilfredsstillende, at vores optimeringer har bragt os forud for tidsplanen,” siger Søren Vidriksen.

To af de mest imponerende tiltag er nu foretaget. Den nederste etage af fængslets vestfløj er blevet pilet ud af bygningen, mens 135 ton færdigmonteret glastag er blevet hejst op over den fem etager høje bygning for at overdække indergården. Til trods for de komplicerede tiltag er byggeriet gået stærkt.

”Vi skylder en stor tak til de dygtige byggefolk for deres utrolig flotte arbejde. Med et projekt af den her kompleksitet er det helt exceptionelt, at vi hurtigere end ventet kan invitere gæster indenfor til nye oplevelser,” siger Astrid Søes Poulsen.

Vestsalen byder op til nye arrangementer
Den 1.200 kvadratmeter store sal vil kunne rumme op imod 800 gæster. Samtidig bliver salen fleksibel og kan deles op i to, så den er anvendelig til en bred vifte af arrangementer.

”Med Vestsalen får FÆNGSLET og byen et venue i verdensklasse, der med sin fleksibilitet muliggør en helt ny række af events – lige fra koncerter og tv-produktioner til møder og konferencer,” siger Astrid Søes Poulsen.

Ved at føje nyt til gammelt bliver Vestsalen en del af FÆNGSLETs transformation til et af regionens mest markante kulturhuse med et rum af høj kvalitet.

 

SE OGSÅ:

 

Vestsalen indendørs konference

VESTSALEN

  • – Vestsalen skabes ved at erstatte FÆNGSLETs vestlige fløj med en transparent boks og samtidig overdække Vestre Indergård med et glastag
  • – Der bliver plads til 800 personer i den 1.200 kvadratmeter store sal
  • – Den multianvendelig sal gør det muligt at huse alt fra koncerter, tv-shows og e-gaming-events til borgermøder, konferencer og vidensfestivaler
  • – Første hul i muren blev lavet 11. juni 2020
  • – Totalrådgiverteamet består af CASA A/S, CUBO, Rambøll og Niras, mens Kristine Jensens Tegnestur står for landskabsdelen
  • – Vestsalen er støttet af Foreningen Realdania med 40 mio. kr., A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal med 40 mio. kr., Augustinus Fonden med 10 mio. kr., Familien Hede Nielsens Fond med 3 mio. kr. og Spar Nord Fonden med 900.000 kr.

 

 

Se Danmarks største kran hejse 50 ton tag på Vestsalen

Tag på Vestsalen film

Pin It on Pinterest