Filtrer efter kategori
 
Koncerter
Festival
Børn
Marked
Kunst
Musik
Unge
Kultur
loading

FÆNGSLET BLIVER FORBEDRINGSANSTALT FOR KULTURLEDERE

|

5. september 2017

Bliver man en bedre leder af at have siddet inde? Overraskende nok er svaret ja. FÆNGSLET lægger nemlig hus til en nystartet diplomuddannelse i kulturledelse, der klæder de studerende på til at stå i spidsen for fremtidens kulturevents.

Selv den bedste leder kan blive endnu bedre. Det er præmissen for VIA University Colleges nye diplomuddannelse i kulturledelse, der er blevet realiseret som en del af Aarhus 2017.

Henover en 2½-årig periode vil de studerende indlogere sig på det tidligere statsfængsel i Horsens, for at deltage i en række intensive internatforløb. Deltagerne skal endda overnatte i FÆNGSLETs eget vandrehjem SLEEPIN.

 

Et Løft For Kulturlivet

Vi er enormt glade for at lægge hus til en uddannelse, der forhåbentlig kommer til at betyde et løft for kulturlivet i Danmark,” siger Henning Nørbæk, formand for Fonden FÆNGSLET.

Jeg tror, at fremtidens kulturinstitutioner bliver mere mangfoldige – som når eksempelvis FÆNGSLET rummer både museum, konferencefaciliteter, kreative erhverv, koncertvenues og nu en kulturlederuddannelse. Den udvikling kommer til at kræve kompetente kulturledere, og det vil uddannelsen bidrage til.

 

En Cadeau Til Horsens

Også Horsens borgmester Peter Sørensen er begejstret for at uddannelsen skal foregå i Horsens:

Jeg ser det som en cadeau til byen, at uddannelse af landets kulturledere skal foregå i Horsens, som selv har gennemgået en stor udvikling på kulturområdet. Det medvirker jo også til, at vores institutioner og festivaler har et stort netværk, som er nyttigt, når der skal tiltrækkes studerende til uddannelsen.

FÆNGSLET udefra

FAKTA OM VIA UNIVERSITY COLLEGE

– VIA er Nordens største udbyder af efter- og videreuddannelse med mere end 20.000 kursister årligt

– VIA er Danmarks største professionshøjskole med 18.600 studerende og 2.100 medarbejdere.

– VIA udbyder 42 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker.

– VIA har campusser med flere uddannelser under samme tag i syv byer i Region Midtjylland. Campusserne ligger i Aarhus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro. Dertil kommer enkelt-uddannelser i Nørre Nissum, Skive, Ikast og Grenå.

– VIA samarbejder tæt med virksomheder, offentlige institutioner, organisationer og andre interessenter i ind- og udland. Samarbejdet vedrører blandt andet udvikling af uddannelser, forskningsprojekter og studentermobilitet.