Filtrer efter kategori
 
loading

FÆNGSLET ER INDSTILLET TIL TURISMEVÆKSTPRIS

|

16. november 2017

Horsens’ kulturelle fyrtårn stråler lidt kraftigere i disse dage. Det er nemlig lige blevet annonceret, at FÆNGSLET er indstillet til den fornemme ’Turismevækstpris’, som Region Midtjylland uddeler d. 16. januar 2018. ”Det er på rekordtid lykkedes at transformere en lukket verden til en åben oplevelsesvirksomhed”, lyder begrundelsen.

Sammen med otte andre midtjyske turistaktører er FÆNGSLET med i kapløbet om den eftertragtede Turismevækstpris, der er blevet uddelt siden 2012. Prisen har til formål at anerkende det midtjyske turisterhverv og synliggøre regionens strategiske fokus på udvikling og vækst i turistbranchen. Blandt de nominerede finder man for eksempel Museum Jorn og VisitAarhus.

”Vi er selvfølgelig meget stolte over indstillingen”, udtaler FÆNGSLETs direktør Astrid Søes Poulsen.

 

SOLID VÆKSTSUCCES

I regionsrådets begrundelse for indstillingen til prisen, kan man blandt andet læse:

Det er på rekordtid lykkedes at transformere en lukket verden til en åben oplevelsesvirksomhed, der huser et prisbelønnet fængselsmuseum, overnatning, café, iværksætteri og erhvervsudleje, stor koncerter, kunst- og kulturfestivaler og erhvervskonferencer”.

Derudover hæfter regionsrådet sig ved at FÆNGSLET er et kulturelt fyrtårn for Horsens og er med til at brande byen og regionen både nationalt og internationalt. Det estimeres at godt 180.000 gæster har fået en unik oplevelse på FÆNGSLET i løbet af 2017, hvilket er en pæn fremgang fra 2016.

Indstillingen bekræfter os i at, at den strategiske kurs, FÆNGSLETs bestyrelse har udstukket, fungerer efter hensigten”, udtaler Astrid Søes Poulsen. ”Og så er det jo også et kæmpe skulderklap til alle FÆNGSLETs dygtige medarbejdere, der har formået at løfte opgaven i flok”.

 

DET HANDLER IKKE OM PENGENE

Med Turismevækstprisen følger der en check på 75.000 kroner. Men beløbet er underordnet, påpeger Astrid: ”Jeg hæfter mig ved, at FÆNGSLET har fået et øget momentum, og ser indstillingen til prisen som en anerkendelse af det projekt, der startede, da vi slog dørene op i 2012”, siger hun.

Og uanset om vi vinder eller ej, kan vi være tilfredse med de fremskridt, vi har gjort i 2017 – både for Fonden FÆNGSLET og for Horsens”.

Prisuddelingen og offentliggørelsen sker i forbindelse med Turismekonferencen 2017, der holdes den 16. januar 2018 på Remisen i Brande.

Gl. Celle med mand - Fængselsmuseet i Horsens