30.05.2020

Grundlovdebat på FÆNGSLET mere aktuel end nogensinde

Anders og Peter Lund Madsen, Bente Klarlund og Anne Glad er blot nogle af de navne, der byder op til debat, når FÆNGSLET og Fængselsmuseet i Horsens gentager sidste års succes og holder Grundlovsdebat. Og selvom arrangementet er flyttet til september, er det mere aktuelt end nogensinde før.

Paneldebat til arrangement på FÆNGSLET

Der er endnu en gang lagt op til skarp debat og dybdeborende underholdning, når FÆNGSLET og Fængselsmuseet slår dørene op til Grundlovsdebat 2020. Selvom arrangementet oprindeligt skulle foregå på Grundlovsdag, blev det hurtigt rykket, da Coronavirussen ramte landet. Derfor foregår det horisontudvidede arrangement i år den 13. september.

Alligevel er Grundlovsdebatten højaktuel, fordi årets tema taler direkte ind i den nuværende verdenssituation - det tager nemlig udgangspunkt i FN's tredje verdensmål sundhed og trivsel med undertitlen - 'Sundheden under pres - hvem har ansvaret for vores helbred og trivsel?'

"Temaet er kun blevet endnu mere relevant efter Coronakrisen har ramt os alle. Så vi ser frem til endnu en gang at kunne byde gæster fra hele landet indenfor til en dag med debat om sundhed og trivsel. Vores mål er, at gæsterne går herfra en oplevelse rigere og med ny indsigt," siger direktør Astrid Søes Poulsen.

På årets program er blandt andre Anders og Peter Lund Madsen som konferenciers, dygtige debattører som Bente Klarlund, Anders Petersen, Anne Glad, Carla Mickelborg og Kjeld Møller Pedersen og årets satiriske indslag kommer fra Christian Fuhlendorff.

Vi har brug for kulturelle oplevelser

FÆNGSLET og Fængselsmuseet mærker i øjeblikket en stigende interesse fra gæster, der ønsker at besøge stedet og genoptage de kulturelle oplevelser, som længe har været begrænset. Det er derfor med stor glæde, at de nu kan invitere til Grundlovsdebat i efteråret.

"Det er vigtigt for os, at kunne bidrage med kulturelle og lærerige oplevelser, så snart det er muligt. Og som oplevelsesvirksomhed er det essentielt for os at kunne give positive oplevelser i en svær tid," siger Astrid Søes Poulsen og tilføjer:

"Kulturoplevelser som Grundlovsdebat kan noget helt særligt, de er med til skabe fællesskab og sammenhold - og det er enormt vigtigt i denne tid," siger hun.

Grundlovsdebat følger Kulturministeriets retningslinjer
FÆNGSLET følger myndighedernes anvisninger nøje, for at sikre et gennemført og ansvarligt arrangement. De store, unikke rammer, gør det muligt at sørge for god afstand mellem alle deltagere. Bliver det nødvendigt, kan publikum også deles op i hold - både under debatterne og i pausetiderne.

"Gæster skal trygt kunne tage til arrangementer på FÆNGSLET, derfor sørger vi hele tiden for at tilpasse vores events til de gældende retningslinjer," siger eventansvarlig Nana Renée Andersen.

Der er plads til 500 deltagere til årets Grundlovsdebat på FÆNGSLET, og billetterne er sat til salg.