Filtrer efter kategori
 
loading

KUNST PÅ VÆGGENE

|

24. november 2017

På FÆNGSLET siger vi nogle gange at vi ”sidder inde” med de gode ideer. Det gør vi også. Men det er vi lang fra ene om.

Få meter fra FÆNGSLETs administration holder erhvervslejere, kunstnere og kontorfællesskabet 2. Øst til. Det bidrager til en kreativ atmosfære, der er ret unik.

En tirsdag eftermiddag sent i november rygtedes det for eksempel, at Phuc Van Dang var ved at male et kunstværk på væggen i kontorfællesskabet 2. Øst. Det skal da lige tjekkes ud!

Og ganske rigtigt: På den grønne endevæg er den kendte dansk-vietnamesiske kunstner ved at skabe en fantasifuld fabel kun ved hjælp af to pensler og én farve. Sort.

 

EN HISTORIE OM MENNESKER OG NATUR

Phuc Van Dang har en baggrund som grafisk designer og arbejder i krydsfeltet mellem design, kunst og kultur. Han gør ikke brug af skitser, inden han går i gang, men har alligevel en klar vision for, hvordan det endelige udtryk skal være. Det handler nemlig om storytelling først og fremmest:

Jeg er ved at fortælle en historie om mennesker og natur. Idet de mødes, smelter de sammen i en form for evolution”, forklarer han. ”Min stil er minimalistisk – nogle ville kalde den naiv – og jeg dyrker det dualistiske i høj grad. Se for eksempel figuren, der har to ansigter på én gang”.

Phuc Van Dang er født i Vietnam og kom til Danmark som niårig, da familien i 1981 flygtede fra kommunismen. Han bor i Horsens og er en del at kunstnerfællesskabet Husflid, der holder til på FÆNGSLET.

Men snart vender han tilbage til Vietnam. For en kort bemærkning.

 

FRA 2. ØST TIL ØSTEN

Søndag d. 26. november stiger Phuc på et fly til Vietnam, hvor han over tre uger skal deltage i et stort kunstprojekt. Projektet hedder ‘Saigon Blueprint’, og det går ud på, at en række kunstnere genskaber Saigons tabte kultur og forsvindende bydele ud fra deres eget personlige synspunkt.

Rundt omkring i Saigon vil de deltagende kunstnere opføre nye, unikke værker. Og et online interaktivt kort vil hjælpe publikum til at kunne navigere rundt i den gentænkte by.

Ideen med ‘Saigon Blueprint’ er at skabe en kunstnerisk platform hvorfra byen genopdages i takt med at fortidens tankegods og arkitektur styrter i grus.

Hvis du kunne tænke dig at følge Phuc mens han er i Vietnam, så hold øje med SpotHorsens. Phuc har nemlig lovet at sende videodagbøger hjem, der fortæller om projektet, mens det skrider fremad.

 

Phuc maler

Jeg er ved at fortælle en historie om mennesker og natur. Idet de mødes, smelter de sammen i en form for evolution”

– Phuc Van Dang, grafisk designer og kunstner

KUNST PÅ VÆGGENE