Filtrer efter kategori
 
loading

Horsens-fyrtårn

Lysprojektet tager afsæt i FÆNGSLETs ønske om at forny deres arkitektoniske belysning og samtidigt skabe nye, dynamiske muligheder i relation til husets aktiviteter.

Lyset på facaden kører efter et ’astronomisk’ årshjul, hvor lyset tændes ved solnedgang, og slukkes ved solopgang. Det er dog slukket hver nat fra kl. 01.00 – 06.00. Hver aften kl. 20.00 og hver morgen kl. 07.00 kan man opleve regnbuen – den kører fem minutter fra begge tidsintervaller.

Levende lys og effekter

Med de arkitektoniske wash-lamper og de bevægelige spots kan FÆNGSLETs facade lyses op i flere forskellige farver. Udover at lyse facaden op kan muren, pladsen og himlen lyses op og ses på lang afstand. Lyset kan kombineres efter behov og i relation til vores mange aktiviteter og arrangementer.

FÆNGSLET kan iscenesættes som rødt og næsten glødende til julemarkedet, grønt og levende på Sct. Patricks dag, nedjusteret og dunkelt under Middelalderfestivalen og intens og levende til FÆNGSLETs mange koncerter.

Udover den homogene wash-belysning af facaden er der en moving-head (gobo) styring af lyskeglerne. Dette skaber effekter og henleder tankerne på den klassiske belysning af et fængsel.

Det tekniske og styringen

De fire wash-lamper udgøres af P-2 POI (Permanent Outdoor Installation) fra SMG. Lyskilden består af 18 high-power 10W RGBW LED ‘er, der kan styres frit i alle farver og mønstre. Alle armaturer styres via lysprotokollen DMX, der både formidler deres intensitet, farve og eventuelle bevægelser.

Produceret af Søren Laursen Patosfilm

Pin It on Pinterest