10.08.2020

Besøgsrekord på Fængselsmuseet

Forventningsfulde museumsbesøgende i lange køer har fyldt FÆNGSLETs forgård og indkørsel hele juli måned. Besøgstallet har slået alle rekorder.

Mange gæster foran indgangen til Fængselsmuseet

Godt 30.000 børn og voksne har indløst billet til Fængselsmuseet i juli (uge 27-31), og det er mere end en fordobling i forhold til de seneste fem år, hvor juli-besøgstallet har ligget på 13.000-14.000 gæster – med et enkelt hop i 2017, hvor Lorentzens tunnel åbnede. Her nåede besøgstallet i juli op på 16.000.

”FÆNGSLET er jo et oplevelseshus. Her skal være liv, aktiviteter og en vrimmel af mennesker, der kan opleve den unikke bygning og historie. Det har vi manglet hele foråret, og det har været en kæmpe fornøjelse at se huset og grunden fyldt med mennesker igen – både i museet og i SleepIn,” siger Astrid Søes Poulsen, direktør på FÆNGSLET.

Tre årsager til besøgsrekord

Chefen for Fængselsmuseet Merete Bøge Pedersen er mindst lige så begejstret for den overvældende tilstrømning af museumsbesøgende hen over den kølige danske sommermåned. Hun vurderer, at rekorden blandt andet skyldes tre gunstige forhold – nemlig en kombination af, at mange danskere har holdt sommerferie i hjemlandet, halv pris på entrébilletten som følge af regeringens sommerpakke og det kølige sommervejr.

”Vi har haft travlt som aldrig før med seks udsolgte, daglige rundvisninger og et museum fyldt til randen med gæster samtidig med, at vi har sikret, at Corona-reglerne er blevet overholdt. Det har været hektisk, men utrolig dejligt med den store interesse for museet fra hele landet,” siger Merete Bøge Pedersen.

De mange gæster har kunnet nyde godt af flere spændende nyheder i Fængselsmuseet. ’Underverdenen’ i kælderen med bl.a. den nye udstilling ’Liget i tønden’, en re-etablering af Vagtmesterkontoret i forhallen, udendørs sommerrundvisninger, Flugtbingo, som er en helt ny skattejagt for børn og mulighed for en køretur i den nyankomne fangetransport.

Se også