16.10.2024

Jul på FÆNGSLET: Fakkeloptog, lysfacade og velgørenhed i fokus

FÆNGSLET skruer op for julestemningen til årets julemarked med nye tiltag som fakkeloptog, ildshow og en flot lysfacade kombineret med nye og velkendte aktiviteter. I år støtter julemarkedet også socialt udsatte gennem Julehjælpen.

Julemand til Jul på FÆNGSLET

FÆNGSLET i Horsens har gennem årene cementeret sig som en fast juletradition for mange, hvilket de 39.000 besøgende sidste år tydeligt viser. Igen i år forvandles de historiske rammer til et sandt juleunivers den 8.-10. og 15.-17. november - og med helt nye oplevelser, heriblandt et stemningsfuldt fakkeloptog.

På åbningsdagen, den 8. november, kan gæster deltage i et fakkeloptog, hvor Julepatruljen med en tre meter høj stylteengel fører an. Optoget kulminerer i et ildshow og tændingen af en ny lysinstallation med 20.000 dioder, der oplyser FÆNGSLETs vestfacade ud mod Fængselsgården.

"Vi vil gerne samle gæster til i fællesskab at tænde julen på FÆNGSLET. Derfor bliver fakkeloptoget og vores nye lysfacade helt centrale elementer, som giver julemarkedet en smuk og festlig indramning," siger eventchef på FÆNGSLET Heine Nielsen Kofoed.

Nye aktiviteter og kendte traditioner
Udover fredagens åbningsoptog, byder julemarkedet på flere nye oplevelser. Hver dag spreder Julepatruljen glæde med deres underholdende figurer blandt både børn og voksne. En ny snefyldt fotovæg garanterer, at gæster kan få taget årets julebillede, mens de står omgivet af dalende sne fra snekanoner. Derudover præsenteres en fem meter høj julelyskugle, som man også kan tage magiske billeder i.

"Med vores nye aktiviteter og fokus på lys i den mørke tid, håber vi, at Jul på FÆNGSLET kan oplyse og sprede juleglæden for de mange tusinder af gæster, der hvert år besøger os til jul," siger Heine Nielsen Kofoed.

Som noget nyt får gæster i år adgang til den ikoniske Gl. Celle i Fængselsmuseet, hvor historien om fængslets fanger og livet bag murene vækkes til live.

Traditionen tro vil mere end 200 boder bugne af kunsthåndværk, julepynt og lækker mad. Sidste års store kælkebakke, samt gamle kendinge som Polarekspressen og julemandens besøg er også fortsat en del af programmet.

"Jul på FÆNGSLET er mere end et traditionelt julemarked. Det er fyldt med aktiviteter, der skaber fællesskab og sammenhold. Uanset om man deltager i fakkeloptoget, drøner ned ad kælkebakken eller får et godt grin ved sne-fotovæggen, er det oplevelser, der samler gæster om julestemningen," siger eventchefen.

Julemarked med hjertet på rette sted
FÆNGSLET har i år valgt at sætte fokus på social ansvarlighed ved at støtte Røde Kors Julehjælpen. 10 % af entréindtægterne fra åbningsdagen går direkte til julehjælpen, og gæster har mulighed for at donere et valgfrit beløb, når de køber billetter online. Derudover doneres fribilletter til udsatte unge via Sund By Horsens, og boder som Heart & Soul og Tinas Køkken bidrager også med støtte til socialt udsatte børn og unge.

"Vi vil gerne sprede juleglæden helt ud over murene - derfor vælger vi at støtte dem, der har brug for lidt ekstra julehjælp. Vores samarbejde med Røde Kors og Sund By Horsens er en del af vores ønske om at skabe et julemarked, der både glæder vores gæster og samtidig gør en forskel i lokalsamfundet," siger Heine Nielsen Kofoed.

Med et imponerende udvalg af boder, masser af julegaveidéer, aktiviteter for hele familien, er Jul på FÆNGSLET et must-see for alle, der ønsker en unik og hjertevarm juleoplevelse i historiske rammer.

Åbningsdage: 8.-10. og 15.-17. november 2024
Åbningstider: Fredage kl. 14-19, lørdage og søndage kl. 9.30-18
Billetter: Køb online her og spring køen over. Det er også muligt at købe billetter i døren.

  • 16.30 Udlevering af fakler til de første 200 gæster  
    Vi mødes på plænen ved Flagstangen og tænder fakler - sammen med Hr Julemand og Julepatruljen.

  • 17.00 Fælles fakkeloptog på 1000m stien rundt om FÆNGSLET
    Fakkeloptoget ender i Fængselsgården, hvor du kan opleve et helt nyt spektakulært ildshow, der kulminerer i tændingen af de helt nye lyskæder med mere end 20.000 dioder og 200 kvm på Vestfacaden af FÆNGSLET. I fællesskab oplyser vi Fængselsgården med fakler og hyggelige julelys - sammen markerer vi julen ved denne tænding af Jul på FÆNGSLET.

Se også

FÅ MERE UD AF DIT BESØG