Filtrer efter kategori
 
loading

Efterårsferie på FÆNGSLET

|

6. oktober 2021

Kast jer ud i masser af sjove oplevelser for hele familien på FÆNGSLET i efterårsferien. Skær dit eget (u)hyggelige Halloween-græskar, eller besøg Fængselsmuseet til halv pris og prøv de sjove familieaktiviteter, kom med på en af de særlige rundvisninger, prøv at flygte i virtual reality eller oplev celler på hjul i cellevognen. 

AKTIVITETERNE – KORT FORTALT

 

Familieaktivitet: Det skjulte stempel | Løs opgaverne og bryd ud af fængslet

Halloween på FÆNGSLET (18.-21. okt) | Skær din egen græskar-lanterne og deltag i konkurrencen om det flottest udskårne græskar. 

Ferierundvisninger i Fængselsmuseet | Tøjklemmer og tugthusfanger

Verdens vildeste flugt i VR | Bliv udbryderkonge for en dag i virtual reality

Få en tur i et rullende fængsel | Oplev Fængselsmuseets cellevogn

Besøg Spisehuset 8F | Forkæl dine smagsløg med lækker mad.

Overnat i SleepIn | Sov bag tremmer – hvis du tør!

 

 


FAMILIEAKTIVITET: DET SKJULTE STEMPEL

Prøv Fængselsmuseets helt nye familieaktivitet ‘Det skjulte stempel’ i hele efterårsferien, og giv jer i kast med en række lærerige, sjove og udfordrende opgaver. 

Som nyankommet fange får du og din familie overleveret et skrivehæfte fra en tidligere fange med en række opgaver, I skal løse for at få adgang til det skjulte stempel, som får jer ud i friheden.

Den tidligere fange giver jer tips til, hvordan I ved hjælp af morsekoder, mønstergenkendelse og mange andre opgaver, kan undslippe et liv i fængsel. Undervejs er der også indlagt kreative opgaver og lege, så de mindre børn også kan være med.

 


Halloween på fængslet

Endnu en gang slår FÆNGSLET portene op til (u)hygge og byder velkommen til årets halloween, der løber af stablen den 18.-21. oktober.

Traditionen tro har vi pyntet Snedkeriet op og sørget for alt, I skal bruge til at lave byens flotteste græskar-lanterne. Vi har en masse græskar, som kun venter på at blive udhulet og forvandlet til lanterner. Brug en skabelon eller skær ud fra din egen fantasi og tag resultatet med hjem til pynt.

I kan også deltage i konkurrencen om at lave det flottest skårede græskar. Vinderen får en gaveæske med fine FÆNGSLET varer. Spisehuset 8F laver en pop-up café i lokalet, hvor I kan købe uhyggeligt lækre kager og skræmmende god kaffe til farligt gode priser.

Grundet manglende ressourcer hos vores gode samarbejdspartnere, er det ikke muligt at slå arrangementet op i samme store stil, som vi plejer med fangekælder, eller sår- og zombie-workshops. Men som altid kan vi love en god oplevelse ude af huset og med halv pris på entréen i Fængselsmuseet, er der rig mulighed for en dag fyldt med underholdning for hele familien.

 

 


EFTERÅRSFERIERUNDVISNINGer

Kom med på Fængselsmuseets særlige efterårsferierundvisninger og få helt særlig insiderviden. 

På Fængselsmuseets guidede rundvisning kan du få styr på myter og fakta om arbejdslivet bag murene – og høre om dramatiske flugter, hvor arbejdspladserne ofte blev udnyttet til kreative hjælpemidler. Det var nemlig her, at fangerne blev i stand til bl.a. at lave reb, stiger og dirke. På rundvisningerne kommer I rundt og ser, hvor der er blevet klatret, kravlet og sprunget, og får detaljer om i alt seks forskellige flugter.

I efterårsferien fra den 17. oktober – 24. oktober har vi 6 daglige rundvisninger. Husk, at med billet til rundvisning skal I stadig købe entrébillet på dagen i billetsalget, men I er sikret indgangen – og i efterårsferien får I 50 % rabat på entréen, og børn til og med 17 år kommer gratis ind.

 

 


verdens vildeste flugt i vr

Træd ind i en helt ny verden på Fængselsmuseet – med nyt og avanceret udstyr, kan du selv prøve at flygte fra fængslet gennem en 18 meter lang tunnel i Virtual Reality.

Tag alle sanser i brug og få en 360 graders oplevelse, når du efterligner flugtkongen Lorentzens flugt gennem en tunnel med helt nyt VR-udstyr. I det virtuelle univers bliver du udstyret med en lygte og en murerske og skal forsøge at komme ud. Kan du undgå at blive opdaget af betjentene? Falder tunnelen sammen om ørene på dig? Og kan du grave det sidste stykke op til inspektørens kartoffelkælder?

 


oplev cellevognen

I efterårsferien har du mulighed for at se Fængselsmuseets cellevogn fra Vestre Fængsel.

I den store, sorte Volkswagen kan du se, røre, lugte og føle, hvordan det er at sidde på en fastmonteret plastikstol i et af cellevognens små gule skabe, som de små rum bliver kaldt. Du kan lukke døren og fordybe dig i den graffiti og de hilsner, der er skrevet i skabet. Eller du kan rejse dig og kigge ud af det lille vindue.

 

 


Besøg SPISEHUSET 8F

Besøg det mangfoldige og uformelle spisested, hvor moderne mad med velkendte, lokale og økologiske råvarer går hånd i hånd med atmosfæren i de gamle bygninger. Klassisk, dansk smørrebrød, frokostretter og en god kop kaffe er bare nogle af de ting, I kan finde på menukortet.

Der er altid gratis adgang til Spisehuset 8F – også når du ikke skal besøge museet.

 

 


Overnat bag tremmer

Vil I have en helt særlig oplevelse i ferien? Så kan I tilbringe natten i en autentisk fængselscelle i SleepIn FÆNGSLET og få en ekstra fængslende oplevelse. SleepIn er indrettet i den gamle sygeafdeling, hvor den ægte fængselsstemning stadig er intakt. Med et fængselsophold i efterårsferien er du sikker på ikke at gå glip af feriens mange spændende aktiviteter.

 

 

 

Pin It on Pinterest