Filtrer efter kategori
 
loading

7.000 mennesker var til ’JUL PÅ FÆNGSLET’

|

13. november 2017

Ca. 7.000 mennesker mødte op, da FÆNGSLET i weekenden bød inden for til julemarked for andet år i træk. Vejret viste sig fra sin bedre side, de mange boder var godt besøgte og stemningen var helt i top. ”Vi er meget positive over den store opbakning, og vi vender stærkt tilbage igen næste år”, siger event- og udviklingskonsulent Tina Kruse.

Pigtråd og pyntegran går hånd i hånd. Det kunne man se, hvis man besøgte FÆNGSLET d. 11. eller 12. november, da der var ‘Jul på FÆNGSLET’.

Arresten, Snedkeriet, Gymnastiksalen og hele den østlige del af FÆNGSLETs indergård var omdannet til en stor julezone, hvor de besøgende kunne gå på opdagelse i mere end 70 boder.

Og bodholderene fik nok at se til!

Ca. 7.000 mennesker var forbi – det er en fordobling fra sidste år”, fortæller Tina Kruse. ”Med sådan en opbakning, er jeg ikke i tvivl om, at ’Jul på FÆNGSLET’ bliver en tilbagevende begivenhed”.

 

En treenighed af jul

Udover det traditionelle julemarked, var der et helt specielt designmarked i Arresten (Designcellerne), hvor 26 kunstnere og designere udstillede deres bedste kreationer. Her kunne de besøgende købe alt fra brugskunst og tekstilvarer til illustrationer og smykker.

Den tredje komponent i ’Jul på FÆNGSLET’ kommer til at fortsætte året ud. Det er nemlig en historisk inspireret oppyntning af Fængselsmuseet. For eksempel er fængselskirken udsmykket, som den var ved juletid i 1930’erne.

På de udendørs arealer kunne de mange gæster købe juledekorationer, æbleskiver, glögg, barista-kaffe og ægte belgiske vafler.

Der var endda en hestevogn, en julemand og et kor!

 

Tre juleønsker

Vi lovede de besøgende tre ting”, siger Tina Kruse. ”For det første ville vi kickstarte julehyggen. For det andet ville vi give dem mulighed for at finde julegaver med kant. For det tredje ville vi give stof til eftertanke og inspiration til julepynt”.

Og hvad er dommen så?

Julehygge-barometret er helt sikkert steget et par grader i det østjyske. At dømme efter de mange bæreposer, der blev båret ud fra Designcellerne, vil der ligge nogle virkelig flotte og unikke gaver under juletræerne i år.

Og hvad med julepynten og eftertænksomheden?

Ja, det kan du faktisk selv nå at opleve endnu. For Fængselsmuseet vil være flot pyntet op helt indtil 2018.

Designcellerne i Arresten

I mere end 153 år gik julefreden i en stor bue udenom Fussingsvej 8. Men den 11. og 12. november, tog det tidligere Statsfængsel revanche, da der var ’Jul på FÆNGSLET’. Arresten, Snedkeriet, Gymnastiksalen og hele den østlige del af FÆNGSLETs indergård blev omdannet til én stor jule-zone, hvor mere end 70 boder stod klar med julepynt, julelækkerier og gode gaveideer.