Filtrer efter kategori
 
loading

Ballettens svar på Lady Gaga og Justin Timberlake danser på FÆNGSLET

|

16. juli 2019

Ballettens absolutte verdensstjerner indtager Horsens, når FÆNGSLET præsenterer Verdensballetten den 2. august. Der er lagt op til en vaskeægte folkefest, når de elegante balletdansere optræder med den rå mur som eneste kulisse.

Satinbeklædte tåspidser danser sirligt henover gulvet, mens den bombastiske fængselsmur kraftfuldt kaster lyden af violin og opera ud til publikum. Kontrasten mellem fængselsbygningens rå ydre og ballettens elegance går op i en højere enhed, når Verdensballetten danser på FÆNGSLET den 2. august.

Det er andet år, at Verdensballetten gæster det tidligere statsfængsel, og ifølge tenor og konferencier Jens-Christian Wandt bliver det en stjerneoptræden uden lige med dansere som Steven McRae og Yuhui Chloe fra The Royal Ballet of London og Xander Parish fra Mariinskij Balletten i St. Petersborg.

“Inden for poppens verden svarer det til at få besøg af Lady Gaga, Justin Timberlake, Madonna OG Robbie Williams på samme tid. Det bliver altså en ret ekstraordinær oplevelse, “ siger Jens-Christian Wandt, som står for aftenens musikalske indslag i form af opera ledsaget af klassisk violin og klaver.

En kulturoplevelse for alle og enhver

Det er ikke kun publikum, der kan glæde sig til en særlig oplevelse – det kan kunstnerne også.

“Selvom danserne har optrådt på alverdens store scener, så er det utrolig fascinerende at stå på en scene foran et tidligere fængsel. Og det er en stærk oplevelse for os at klæde om bag de store tykke døre og vinduerne med tremmer for,” siger Jens-Christian Wandt.

Og netop den rå kulisse er med til at gøre den unikke forestilling til en kulturoplevelse for alle og enhver.

“De rå mure er med til at danne en ramme, hvor der er plads til alle. Verdensballettens besøg på FÆNGSLET bliver en folkefest for alle, som vil have en oplevelse udover det sædvanlige,” siger direktør for FÆNGSLET Astrid Søes Poulsen.

Fængselsmuren gør det til en ekstra særlig oplevelse

Verdensballetten lægger vejen forbi alt fra kunstmuseer og kirker til godse og herregårde. Så den historiske fængselsbygning står i skarp kontrast til de mondæne lokationer – og det tilfører balletten et helt særligt aspekt.

“Når den skrøbelige dans og den kraftfulde fængselsmur tørner sammen, sker der et kunstnerisk sammenstød, som går lige i hjertet. Derfor har vi også publikummer, der først ser forestillingen ét sted og derefter igen på FÆNGSLET, fordi rammerne gør det til en helt anden oplevelse,” siger konferencieren og tilføjer:

“Og så er der også den tekniske fordel, at den massive mur kaster lyden tilbage til publikum, hvilket giver en unik lydoplevelse.”

Jens-Christian Wandt og resten af holdet ser frem til at gæste FÆNGSLET til august, når Horsens som en af de eneste byer i Østjylland, får besøg af Verdensballetten.

“Det svarer til at få besøg af Lady Gaga, Justin Timberlake, Madonna OG Robbie Williams på samme tid” 

Kunstnerne:
Oplev danserne Steven McRae, Paul Kay, Anna Rose O’Sullinvan, Yuhui Choe og Nehemiah Kish fra The Royal Ballet of London. Og fra Mariinskij Ballet i St. Petersborg Xander Parish og Ekaterina Chebykina.

Musik og opera fremføres af violinist Niklas Walentin, pianist Alexander McKenzie og tenor Jens-Christian Wandt.

 

Ballettens svar på Lady Gaga og Justin Timberlake danser på FÆNGSLET