Filtrer efter kategori
 
Koncerter
Festival
Børn
Udstilling
Marked
Design
Kunst
Musik
Messe
Unge
Mode
Kultur
loading

Constructa og Fængslet bryder ud i samarbejde

Constructa, rådgivende arkitekter- og ingeniører flytter ind i FÆNGSLET og omdanner en sidefløj i det gamle Statsfængsel til kontorfaciliteter med plads til ca. 20 medarbejdere.

Constructa har gennem en længere periode været på udkig efter nye lokaler med plads til udvidelse til deres afdeling i Horsens, som nu allerede består af 10 medarbejdere. Med kontrakten i hus med FÆNGSLET, er det nu lykkedes at finde det helt rigtige sted, og det er tid til at bryde ud og flytte ind.

 

FÆNGSLETs vision om liv og fællesskab

På den anden side af murene har FÆNGSLET været på udkig efter nye ’indsatte’ i form af erhvervsvirksomheder fra alle brancher, som kunne tænke sig at indrette kontorfaciliteter i det tidligere fængsel. For FÆNGSLET har en vision om at skabe liv og åbenhed og invitere folk ind for at blive en del af samhørigheden bag murene, som tidligere var en lukket verden. Visionen har allerede skabt masser af aktiviteter i de gamle bygninger og omdannet stedet til byens kulturelle og erhvervsmæssige fyrtårn, der huser alt fra store koncerter, et prisbelønnet fængselsmuseum, kontorpladser for iværksættere til møder og konferencer. Astrid Søes Poulsen, direktør for FÆNGSLET siger:

”FÆNGSLET er bygget til at holde folk indespærret og udenfor fællesskabet i samfundet – nu vender vi det hele på hovedet og inviterer folk ind bag murene til unikke oplevelser” – og i relation til Constructas snarlige indtræden i fællesskabet bag murene fortsætter hun:

Vi har allerede et iværksættermiljø med kontorpladser til mindre virksomheder, men vi er rigtig glade for nu at byde Constructa velkommen som den første store, veletablerede erhvervsvirksomhed, der flytter ind på FÆNGSLET. På den måde er Constructa med til at cementere erhvervsudleje som forretningsben på FÆNGSLET – og med til at skabe liv og aktivitet året rundt”.

 

Constructa – en virksomhed opbygget omkring fællesskab

Constructa er en tværfaglig rådgivningsvirksomhed inden for byggebranchen bestående af arkitekter, ingeniører, bygningskonstruktører og byplanlæggere. Tværfagligheden er Constructas DNA, som virksomheden er opstået på grundlag af, og en af kerneværdierne i virksomheden er fællesskab. Derfor passer Constructa perfekt ind i FÆNGSLETs vision om at skabe fællesskab og omvendt:

”I Constructa vil vi gerne være fællesskab-skabende og bygge gode relationer til vores kunder, samarbejdspartnere og omverden. -Så vi er meget begejstrede over, at det er lykkedes at finde den helt rigtige lokation i Horsens, som både er centralt placeret, og hvor udlejer og vores vision smelter sammen, og således går op i en højere enhed.”, siger Lars Hansen, direktør og partner i Constructa. Begejstringen for at skabe gode relationer skinner da også igennem på constructa.dk, hvor de skriver:

”Vi er skabt til at møde andre og blive mødt af andre. Som sociale og ansvarlige personer går vi ud i livet, ikke alene men sammen – SAMFUND – FÆLLESSKAB –” (constructa.dk/kontakt).

 

Fælles begejstring over det nye samarbejde

Begejstringen for det nye samarbejde er helt tydelig for begge parter. Astrid Søes Poulsen udtrykker stor glæde over, at Constructa flytter ind og ser frem til fantastiske oplevelser i FÆNGSLET, mens Lars Hansen og ikke mindst medarbejderne glæder sig til at indtage de autentiske lokaler og være en del af en større enhed i FÆNGSLET.

Constructa har overtaget 374 m2 og vil påbegynde ombygningen med det samme. Selvom det er nødvendigt at opdatere rammerne i Fængslet for at kunne indrette lokalerne til et moderne kontormiljø, så vil Constructa forsøge at bevare så meget som muligt autentisk, så lokalernes historie stadig vil kunne mærkes og ses. Constructa forventer at kunne flytte ind i de nye lokaler i løbet af juni 2017.

 

Fakta om Constructa:

Constructa opstod i 2008 ud fra idéen om og behovet for at tilbyde tværfaglig bygherrerådgivning fra arkitekter og ingeniører under samme tag. Virksomheden startede i Bjerringbro, men flyttede siden til Silkeborg og her gennem årene vokset med afdelinger i Horsens og Roskilde. Constructa har udvidet medarbejderstaben for at følge med efterspørgslen på byggeprojekter og tæller i dag mere end 60 medarbejdere på landsplan.

 

 

Constructa flytter ind på FÆNGSLET

Vi har allerede et iværksættermiljø med kontorpladser til mindre virksomheder, men vi er rigtig glade for nu at byde Constructa velkommen som den første store, veletablerede erhvervsvirksomhed, der flytter ind på FÆNGSLET. På den måde er Constructa med til at cementere erhvervsudleje som forretningsben på FÆNGSLET – og med til at skabe liv og aktivitet året rundt”.

– Astrid Søes Poulsen, Direktør for FÆNGSLET