Filtrer efter kategori
 
loading

Fængselsmuseet med i museumssamarbejde

|

21. juni 2017

I anledning af, at Aarhus er Europæisk kulturhovedstad i 2017, indgår Fængselsmuseet i et samarbejde med Den Gamle By, Kvindemuseet og Struer Museum. Det foregår under overskriften “The Danish Way of Life”, som er én af VisitAarhus’ fire kulturruter.

Fra starten af 1950’erne opstod der ny måde at organisere sig på i både familier, på arbejdspladser, i politiske og faglige bevægelser, og i institutioner som skoler, børnehaver og fængsler.

Medieforbruget steg, unge blev en målgruppe for sig selv, og fritiden kom til at spille en større og større rolle. Byerne voksede, og parcelhuskvarterer kom til med drømmen om villa, vovse og Volvo.

Samtidig blev der diskuteret ligestilling, fri abort og rettigheder for fædre. Tiden er fuld af modsætninger, men den har samtidig sat dagsordenen for, hvor det danske samfund er i dag.

Nu kan du se det moderne Danmark blive skabt, ved at gå på opdagelse i “The Danish Way of Life”.

 

Kort over kulturruten the danish way of life

I anden halvdel af 1900-tallet blev Danmark kendt for design, frisind, åbenhed og ligestilling. I takt med at velstanden steg, ændrede forbrugsmønsteret sig, og den fulde beskæftigelse betød, at kvinderne kom ud på arbejdsmarkedet. Velfærdsstaten blev opbygget med institutioner, hvor synet på den enkelte blev påvirket af tidens nye tanker.