Filtrer efter kategori
 
loading

FÆNGSLET får Region Midtjyllands turismepris

|

16. januar 2018

FÆNGSLET fik d. 16. januar TurismeVÆKSTprisen 2017, da Region Midtjylland ved regionens årlige turismekonference uddelte priser. Prisen har til formål at anerkende det midtjyske turisterhverv og synliggøre regionens strategiske fokus på udvikling og vækst i turistbranchen.

FÆNGSLET har forvandlet sig fra en lukket verden til en åben oplevelsesvirksomhed i vækst. Sådan lød begrundelsen fra regionsrådet, da TurismeVÆKSTprisen 2017 blev uddelt på regionens turismekonference i Remisen i Brande.

Blandt de ni kandidater til TurismeVÆKSTprisen 2017 valgte regionsrådet netop FÆNGLSET som et foregangseksempel på, hvordan en turistattraktion i Region Midtjylland har formået at skabe vækst og beskæftigelse – og tænke internationalt. Fakta som godt et par hundredetusind besøgende i 2017, 18 fastansatte og modtager af en stor engelsk pris som “bedste internationale museum” har været udslagsgivende for beslutningen.

 

Oplevelser ud over det sædvanlige

Regionsrådets 1. næstformand, Hanne Roed (R) overrakte prisen og de medfølgende 75.000 kr. til FÆNGSLETs direktør Astrid Søes Poulsen, der var tydelig stolt:

Det er et kæmpestort skulderklap til de mange mennesker, der har knoklet hårdt for at bringe FÆNGSLET frem til, hvor det er i dag. Vores mission er netop at være fyrtårnet i Horsens og være stedet, der skaber oplevelser ud over det sædvanlige. At vi allerede er kommet langt i forhold til den mission, får vi cementeret med prisen i dag,” udtaler hun.

Men ambitionerne for fremtiden stopper ikke her, som fængselsdirektøren uddyber:

Vi har masser af ønsker og drømme til den videre udvikling for FÆNGSLET, som vi er i fuld gang med at realisere. Denne pris giver os blot blod på tanden til endnu mere og styrker gejsten til at plante FÆNGSLET endnu tydeligere på landkortet både inden for landets grænser og internationalt.”

 

Bruger fængselshistorien levende

Regionsrådets Hanne Roed ser Horsens’ brug af FÆNGSLET som et fremragende eksempel på at by-branding kan være en rentabel forretning:

FÆNGSLET har målrettet arbejdet med at produkt- og oplevelsesudvikle det, der engang var et statsfængsel. Det er originalt og særligt for Horsens, at stedet formår at bruge sin fængselshistorie så levende” siger hun.

FÆNGSLET er et fyrtårn for Horsens og brander både byen og Region Midtjylland som et virkelig autentisk og interessant sted at besøge – både for danske og udenlandske gæster. Og så må vi ikke glemme, at aktiviteterne skaber en meromsætning for byens andre serviceerhverv”.

FÆNGSLETs direktør Astrid Søes Poulsen med turismepris

Vi har masser af ønsker og drømme til den videre udvikling for FÆNGSLET, som vi er i fuld gang med at realisere. Denne pris giver os blot blod på tanden til endnu mere og styrker gejsten til at plante FÆNGSLET endnu tydeligere på landkortet både inden for landets grænser og internationalt

– Astrid Søes Poulsen, Direktør for FÆNGSLET

 

Foto: Rune Borre-Jensen/Region Midtjylland

FÆNGSLET får Region Midtjyllands turismepris