07.09.2024

Efterårsferie med mystik, magi og internationale stjerner

FÆNGSLET byder på efterårsferie for alle aldre med magiske mysterier og udenlandske gæster i samarbejde med Fængselsmuseet, festivalen Illusions og Dystopia Entertainment.

Mystik På FÆNGSLET

FÆNGSLET præsenterer et imponerende efterårsferieprogram i tæt samarbejde med Fængselsmuseet, festivalen Illusions og horrorvirksomheden Dystopia Entertainment. Det markante oplevelseshus byder på en række helt nye aktiviteter med mystik og magi i centrum og med internationale talenter. I tråd med FÆNGSLETs strategi om at skabe transformerende oplevelser.

"Vi vil gerne udfordre vores gæster og give dem noget ud over det sædvanlige. I år har vi valgt at gå ind i det mystiske og skabt oplevelser, der både overrasker og forandrer. Det er noget, vi ser som en naturlig forlængelse af vores ambition om at skabe forandring, frihed og fællesskab," siger eventchef Heine Nielsen Kofoed.

Bliv tryllebundet i mørke eller løs en mordgåde
Årets program byder på nogle helt særlige arrangementer. Som en del af festivalen Illusions, der bringer en række topklasse tryllekunstnere til byen, kan man opleve hypnotisk lysjonglering med sydafrikanske Daniel Rose, tryllekunst i totalt mørke med færøske Asbjørn Berthelsen og en magisk filmaften med visning af "The Prestige", hvor den argentinske magiker Eitis Magia optræder før filmen.

Blandt de nye aktiviteter er også det interaktive mordmysterium "Mord på FÆNGSLET", skabt i samarbejde med Dystopia Entertainment. Gæster bliver forvandlet til detektiver, der skal opklare et mord, når det historiske fængsel forvandles til en levende kriminalgåde. Her skal deltagerne udspørge mistænkte, samle spor og løse mysteriet i bedste Cluedo-stil i en række lokaler, der ellers er skjult for offentligheden.

"Vi er stolte af at kunne præsentere en efterårsferie med både internationale stjerner og aktiviteter, hvor man kommer rundt på steder, der normalt ikke er adgang til. Samarbejdet med Illusions og Dystopia, som begge har stor succes med deres koncepter, løfter oplevelserne til et nyt niveau og tilfører ekstra magi og spænding til vores unikke, historiske rammer,” siger eventchef Heine Nielsen Kofoed.

Unikke aktiviteter for alle aldre
Som en del af efterårsferiens mystiske tema tilbyder FÆNGSLET og Fængselsmuseet en række unikke aktiviteter, der appellerer til alle aldersgrupper. Udover ovenstående kan børn dykke ned i magien ved at lave mystiske masker og fortryllende tryllestave med selvlysende maling samt (u)hyggelige græskar-lanterner, mens de i Fængselsmuseet en af dagene kan blive snydt af en trickkunstner . Men igen i år er det samlede ferieprogram ikke kun målrettet børn, men også unge og voksne.

”Vi har igen i år skabt en efterårsferie, der skiller sig ud ved at inkludere aktiviteter for både børn og voksne. Det er ikke så tit, at efterårsferie-events også er lavet til voksne, men vi synes, magi og mystik er for alle, og vi vil gerne engagere på tværs af generationer," siger Heine Nielsen Kofoed.

Så uanset alder, eller om man er fan af mysterier, magi eller bare søger en unik efterårsoplevelse, er uge 42 på FÆNGSLET en chance for at blive fortryllet og udfordret på nye måder. Billetterne til alle arrangementer er nu i salg.

Mord på FÆNGSLET – løs mysteriet (15. okt.)
FÆNGSLET forvandles til en levende kriminalgåde, når du og dit team inviteres til at opklare et mystisk mord. I samarbejde med Dystopia Entertainment kan du opleve et interaktivt mordmysterium, hvor I skal samle spor, udspørge mistænkte og løse gåden, som i en virkelighedstro udgave af Cluedo. Har du det, der skal til for at finde morderen?

Magisk Filmaften: 'The Prestige' og live-trylleri (16. okt.)
Som en del af festivalen ILLUSIONS byder FÆNGSLET på en helt særlig filmaften, hvor den argentinske tryllekunstner Eitis Magia varmer op til visningen af den anmelderroste film The Prestige. Publikum vil blive fortryllet af en fascinerende blanding af klassisk og moderne magi, før de træder ind i filmens magiske univers.

Illusions på FÆNGSLET (17. okt.)
Tag med på en rejse ind i magiens verden, når Starcatcher Daniel Rose hypnotiserer med lysjonglering, og oplev "Magi i Mørke", en forestilling, der vækker dine sanser i totalt mørke. Samtidig kan du udforske det unikke Fængselsmuseum og lære om fængslets egen udbryderkunstner Carl August Lorentzen.

Lukket og Slukket (14.-17. okt.)
Oplev Fængselsmuseet i mørke på den mystiske rundvisning "Lukket og Slukket". Udstyret med flagermuslygter bevæger vi os gennem museet i mørket, mens du hører historier fra en tid, hvor fængselslivet foregik i petroleumslampernes dunkle skær. Kom på en rejse tilbage i tiden uden for museets normale åbningstider.

MEST FOR BØRN

Mystik for børn (15.-19. okt.)
Fra tirsdag til lørdag i uge 42 kan hele familien slippe kreativiteten løs og skabe (u)hyggelige græskar-lanterner, male mystiske masker og lave fortryllende tryllestave med selvlysende maling. De modige kan også prøve kræfter med mystiske følekasser og se, om de tør udforske, hvad der gemmer sig indeni.

Hustlerhjørnet på Fængselsmuseet (16. okt.)
Oplev Hustlerhjørnet i museet, hvor tryllekunstneren Thomas Kristensen præsenterer falskspil, hustlertricks og gambling-teknikker. Her kan du opleve, hvor sjovt det kan være at blive snydt af en ærlig hustler.

ILLUSIONS

Illusions er en Horsens-festival, der hylder magi og illusioner med topklasse tryllekunstnere fra hele verden. Festivalen er den eneste af sin slags i Norden og præsenterer både traditionelle og moderne magiske shows. Illusions, skabt af tryllekunstner Steen Pegani, bliver holdt for anden gang i 2024 og samarbejder med FÆNGSLET, Horsens Ny Teater, City Horsens, Bytorv Horsens, de kommunale enheder Mærk Byen og Kulturstationen samt Kathrin Secher og Frank Panduro Management ApS.

DYSTOPIA ENTERTAINMENT

Dystopia er eksperter i at skabe interaktive mysterier og nervepirrende horroroplevelser, der får hårene til at rejse sig. Med mere end 125.000 forskræmte gæster i deres bagkatalog har de markeret sig som en af landets førende aktører inden for horror/spændings-events. Bag kulisserne er hundredvis af frivillige, som lægger hjerte og sjæl i at skabe gennemførte oplevelser.

Se også

FÅ MERE UD AF DIT BESØG