Filtrer efter kategori
 
Koncerter
Festival
Børn
Marked
Kunst
Musik
Unge
Kultur
loading

IVÆRKSÆTTERI MED VOKSEVÆRK PÅ FÆNGSLET

|

15. februar 2017

Det spirer. Siden slutningen af 2015 har FÆNGSLET huset kontorfællesskabet 2. Øst, og de gamle gule murstensmure synes at skabe gode vækstbetingelser for iværksættere og mindre virksomheder. Så gode, faktisk, at to af virksomhederne nu har taget springet fra spirekassen.

Morgensolen står ind af de østvendte vinduer. Mens træerne udenfor venter på forårets startskud, har man tyvstartet på vækstsæsonen indenfor. De første to iværksættere på kontorfællesskabet 2. Øst har nemlig fået så godt gang i forretningen, at de nu er flyttet til større lokaler. Således er antallet af iværksættere på 2. Øst reduceret fra 28 til 26. Det gør naturligvis driftsleder Anders Rasmussen stolt: ”Det er jo fantastisk. Både for dem og for os”, udtaler han. ”Vi vil have mere liv i hele huset, og det får vi af det her. Det skaber liv, og vi kan se, at når der er liv, kommer der også folk og ser andre dele af Fængslet

At de to start-ups har fået så meget vind i sejlene, er først og fremmest deres egen fortjeneste, men Anders Rasmussen ser alligevel det kreative kontorfællesskab som et miljø hvor interessante synergier kan blomstre: ”Jeg tror på, at der opstår dynamik, når man sætter forskellige mennesker sammen på tværs af brancher. Når man er ny iværksætter, er det vigtigt at møde andre i samme situation. Der er en stor værdi i, at forskellige mennesker har forskellige talenter”, siger han.

Selv er han ivrig iværksætter, og fascineres af dét interessante, der sker, når mennesker med forskellige kompetencer og baggrunde mødes. ”Nogle er gode til tal, nogle tænker skævt og andre igen kan det der med hjemmesider. Så kan man hjælpe hinanden videre”, reflekterer han.

I det ene hjørne af kontoret, med udsigt til fængselsgården, er der nogle tomme kontorpladser, der bare venter på at blive taget i brug. Snart vil nye iværksættere finde sig til rette og vækste om kap med træerne uden for FÆNGSLETs gule mure.

Jeg tror på, at der opstår dynamik, når man sætter forskellige mennesker sammen på tværs af brancher. Når man er ny iværksætter, er det vigtigt at møde andre i samme situation. Der er en stor værdi i, at forskellige mennesker har forskellige talenter

Anders Rasmussen, driftsleder