Filtrer efter kategori
 
loading

Ny stor millionbevilling til FÆNGSLET i Horsens

|

16. maj 2019

Den nye kultur-, event- og konferencesal på FÆNGSLET i Horsens Vestsalen har modtaget endnu en stor millionbevilling. Denne gang fra Augustinus Fonden, som bevilger 10 mio. kr. til projektet.

Vestsalen er det største transformationsprojekt i det gamle fængsels historie, og med den store bevilling fra Augustinus Fonden er den fulde finansiering tæt på at være i hus. Dermed kan FÆNGSLETs vision om at åbne en tidligere lukket verden op og invitere det store publikum ind til oplevelser ud over det sædvanlige for alvor føres ud i livet. Den nyhed glæder også byens borgmester Peter Sørensen:

”Vi er umådeligt stolte og taknemmelige over den meget store støtte, vi her modtager fra Augustinus Fonden. Det er en stor anerkendelse af FÆNGSLET, af Horsens og af det visionære i projektet. Det er intet mindre end fantastisk for byen, at Vestsalen kan realiseres”, siger han.

Fra Augustinus Fonden side er det særligt det kulturhistoriske perspektiv i Vestsals-projektet, der har vejet tungt i beslutningen om at bevilge de mange penge.

”Planerne for FÆNGSLET præsenterer en rigtig god bevaringsstrategi for et betydningsfuldt kulturhistorisk bygningskompleks. Udbygningen vil sikre en mangfoldig anvendelse, der gør stedet vedkommende for mange mennesker. Vi tror på, at det kan bidrage positivt til en kulturel transformation og blive af afgørende betydning for den fremadrettede udvikling af både kulturliv og kulturarv – ikke bare i Horsens, men i hele Østjylland”, siger Frank Rechendorff Møller, direktør i Augustinus Fonden.

Kulturelt fyrtårn

Udover Augustinus Fonden støtter også Foreningen Realdania med 40 mio. kr., A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal med 40 mio. kr. og Familien Hede Nielsens Fond med 3 mio. kr. Den samlede fondsbevilling til Vestsalen er dermed nået op på 93 mio. kr.

Også fra FÆNGSLETs side er der meget stor glæde over den seneste bevilling:

”Vi er på FÆNGSLET og i FÆNGSLETs bestyrelse utroligt stolte og taknemmelige over de store fondsbevillinger til Vestsalen. Med Vestsalen vil FÆNGSLET blive et af regionens mest markante kulturhuse med et rum af højeste kvalitet”, siger FÆNGSLETs direktør Astrid Søes Poulsen og fortsætter:

”Vestsalen vil både tilføre de nuværende store events som Krimimessen og Middelalderfestivalen nogle efterspurgte nye rammer og samtidig give plads til de mange nye arrangementer, vi ønsker at huse på FÆNGSLET – alt lige fra e-gamingevents og hackathons til borgermøder, videnfestival i samarbejde med blandt andre Fængselsmuseet, teaterforestillinger og koncerter med små og store bands. Med andre ord vil Vestsalen være dén afgørende brik i at gøre FÆNGSLET til et kulturelt fyrtårn, der lyser op både uden for by- og landegrænsen”.

Vestsalen skabes ved at overdække den indre, vestre fængselsgård med en let, svævende og transparent tagkonstruktion, mens der i vestfløjen skydes en enkel og åben boks ind gennem de to nederste etager. Åbningen til den ydre fængselsgård er et vigtigt bindeled mellem ude og inde og skal ses som det hængsel, der åbner FÆNGSLET op og skaber direkte sammenhæng mellem de ydre og indre aktiviteter. Salen bliver på ca. 1.200 m2 og kan rumme op imod 1.000 gæster.

Efter en nyligt afholdt arkitektkonkurrence er der nu sat navn på det arkitektfirma, der skal tegne og i samarbejde med en hovedentreprenør opføre Vestsalen, og valget er faldet på aarhusianske CUBO.

Totalrådgiverteamet består foruden CUBO af Rambøll på ingeniør-, installations- og akustiksiden, mens det er arkitekt Kristine Jensens Tegnestue, der står for landskabsdelen.

Ifølge den nuværende plan står Vestsalen klar til indvielse i december 2021.

2 Scene_Exterior ankomst, Vestsalen, FÆNGSLET i Horsens
Scene_Vestsalen

Den unikke sal bliver på ca. 1.200 m2 og kan rumme op imod 1000 gæster.

 

LÆS OGSÅ:

Arkitekterne bag FÆNGSLETs store transformationsprojekt er fundet

FÆNGSLET får ny kultur- og konferencesal

Pin It on Pinterest