Filtrer efter kategori
 
loading

Endelig: Nu Kan Du Opleve Lorentzens Tunnel

|

22. maj 2017

Lorentzens Tunnel åbnede d. 20. maj 2017, og fungerer nu som Fængselsmuseets nye udgang. Resultatet er blevet intet mindre end fænomenalt.

Den er ikke til at få øje på, når man står i FÆNGSLETs forgård. Men det er selvfølgelig også hele pointen med en flugttunnel. Den er under jorden, som det sig hør og bør.

Lorentzens Tunnel er den nye udgang fra det populære Fængselsmuseum. På samme måde, som det var Carl August Lorentzens vej ud, er det nu gæsternes vej ud.

Carl August Lorentzen var vanekriminel og havde en forkærlighed for at bryde ind hos velhavende og stjæle dyre værdigenstande, men han begav sig også af med pengeskabstyverier. I 1949 blev han indsat i Horsens Statsfængsel, og det var herfra, han gennemførte sin berømte tunnelflugt.

Heldigvis forventes gæsterne ikke at rekonstruere den serie af akrobatiske manøvrer, som Lorentzen måtte udføre på flugtnatten.

I stedet kan de gå oprejst igennem en rummelig tunnel, mens de kan følge med i, hvordan Lorentzens silhuet arbejder sig vej hen til fængselsinspektørens kartoffelkælder. Ud i friheden.

 

En superattraktion

Det er den foreløbige kulmination på de sidste års intense arbejde med at udvikle et debatskabende og relevant museum af international standard. Med Lorentzens tunnel beviser Fængselsmuseet, at det med rette kan kaldes for en superattraktion i Horsens – hvilket er noget som turismeerhvervet har efterspurgt gennem mange år”, siger FÆNGSLETs formand Henning Nørbæk.

Vi prøver ikke at forherlige en kriminel, der stikker af”, forsikrer museumschef Anne Bjerrekær, der ser frem til at give de besøgende en helt ny slags museumsoplevelse.

Vi fortæller historien om en mand, der som mange andre fanger, også i dagens fængsler, har en drøm om at stikke af. Nogle gange er drømmen eller desperationen så stærk, at man er villig til at risikere sit liv. Ligesom Lorentzen”.

Lorentzens Tunnel

OM FÆNGSELSMUSEET

Horsens Museums Fængselssamling rummer mere end 15.000 genstande. Tidsmæssigt spænder de til sammen over hele fængslets 153-årige brugsperiode. Dermed udgør de en unik samling af højt internationalt format.

 

I KØLVANDET PÅ FLUGTEN

Godt et år tog det Lorentzen at planlægge og grave tunnelen fra sin celle i fængslets kælder. Efter kun syv dage uden for murene blev han pågrebet på en gård i Ølsted lidt syd for Horsens og ført tilbage til Statsfængslet, hvor han som straf for sin flugt blev sat to måneder i strafcelle.

Pin It on Pinterest