Filtrer efter kategori
 
loading

Tilbageblik på Wall of Sound: Formatet holder!

|

12. september 2018

Premieren på Wall of Sound festival var intet mindre end fantastisk. Musikprogrammet var velvalgt, madboderne serveringsdygtige og oplevelserne talrige. Men frem for alt herskede der en vaskeægte festivalstemning på pladsen.

“I er nogle f***ing soldater!”, kunne man høre Emil Kruse råbe fra Forest Stage, da han og bandet var ca. halvvejs i deres set om fredagen. Og det var ment som et kompliment. Få minutter forinden havde himlen åbnet sig over Horsens og sendt det, der kun kan antages at være akkumulationen af 2018-sommerens manglende nedbør, ned over festivalpladsen. De fleste publikummer søgte ly for regnen under et telt midt på pladsen. Men en samling af ukuelige unge mennesker holdt stand foran scenen og havde en kæmpe fest. “I er for vilde!”, understregede Kruse.

Senere blev der lagt flis ud på pladsen, for at holde mudderet i skak. Og om lørdagen var vejrguderne igen med festivalgængerne. Heldigvis.

 

En succesfuld ilddåb

Trods den våde start på festivalen, var det en succesfuld ilddåb. Henover de to dage kom ca. 2.500 gæster forbi og oplevede artister som The Minds of 99, Scarlet Pleasure, Alex Vargas, Marvelous Mosell, Bikstok, Bogfinkevej og Benal. Sidstnævnte havde for øvrigt i et interview med DR joke’et med, at de måske kom til at optræde på en ladvogn foran 18 mennesker på festivalen. Forhåbenligt gav det imponerende fremmøde, der mødte Benal, anledning til en revurdering af det østjyske kulturliv.

 

Formatet holder 100%

Ved indgangen til festivalpladsen slog et godt gammeldags lysskilt tonen an. ‘Wall of Sound’ var ordlyden, men konnotationerne var ikke til at tage fejl af: Det her er en moderne festival med nostalgiske undertoner. De mange madboder på pladsen diskede op med alskens lækkerier til favorable priser, og retterne blev indtaget ved borde/bænke eller i de forskellige hyggekroge på pladsen. Foran det store ‘Silent disco’ stod unge mennesker i kø for at få udleveret et par hovedtelefoner.

Der er ingen tvivl om, at Wall of Sound-konceptet fungerer, og det er kommet for at blive. Det bliver spændende at følge udviklingen i de næste år.

 

Mindeværdige quotes fra artisterne:

BIKSTOK: “Hvis de er i fængsel – ja, jeg græder for dem.” (Gruppen tilpassede mange af deres tekster, så FÆNGSLET blev nævnt)

TRUBADUREN: “Helle Virkner, du virker stadig for mig.” (Upassende – men sjov sang)

MARVELOUS MOSELL: “I er gode til at danse. I er tæt på at være de bedste dansere.” (Titlen som den bedste danser, mente Mosell, tilhørte ham selv)

EMIL KRUSE: “I er nogle f***ing soldater!”

THE MINDS OF 99: “Det her er en værdig afslutning på sommerturnéen. Også for os.”

 

Wall of sound

Wall of sound